prljanje vesa stolicom 12g

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
olivera70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 2:47 pm

prljanje vesa stolicom 12g

Post od olivera70 »

moj dečak - 12god, već duže vreme i to svakodnevno zaprlja veš stolicom (nevezano sa velikom nuždom). Pedijatar nam je rekao da je moguće da smo ga "pritisli" pred kraj školske godine i da će to na raspustu proći, a dao nam je i Faktum čepiće. Nema nikakve promene. Jedini period kada se to nije dešavalo bilo je na odmoru, ali tada je imao i problema sa tvrđom stolicom. Imate li savet ili slično iskustvo?
Hvala
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm

Post od daredevilboy »

mozhda je psihichki

moj mali komshija je to radio do 13 godine

prestalo je kad su mu se roditelji razveli

bukvalno istog dana

jednostavno je atmosfera bila previshe za malishu da podnese
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

a inace,je li mu stolica cvrsta ili nesto ređa.Koliko tačno se to desava i kada je pocelo da se desava?
olivera70
Novi član
Novi član

Post od olivera70 »

Stolica mu je ok, ali je imao problema sa zatvorom prethodno, dok je bio sa školom na rekreativnoj. Dešavalo mu se ponekad pred kraj školske godine i sada, unazad par nedelja otkako se vratio sa te rekreativne.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Možda nisam u pravu,ali mi pada na pamet da to može da se dešava i ako malo ima problema sa stomakom,odn. da je poremećena crevna flora.Neće da škodi,probajte da neko vreme pije probiotik,a i može delovati psihički na dete da veruje da pije neki lek koji će mu pomoći oko njegovog problema.Izvinite,verovatno je sve što sam napisala zbrkano,ali malo sam, u žurbi,nadam e da razumete
olivera70
Novi član
Novi član

Post od olivera70 »

Hvala puno na odgovoru, to je i meni palo na pamet. Probaću. U međuvremenu smo malo "olabavili", a uskoro idemo i na more, pa će se verovatno "opustiti". Hvala
Odgovori