Cudni plikcici

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Cudni plikcici

Post od Dea »

Primetila sam kod moje 14-to mesecne cerke neke sitne plikcice koji lice ujedu komarca ali sitniji su. Mislim da sam prvi videla pre dan dva. I taman kada sam mislila da ju je nesto izujedalo to je nestalo. Danas su joj se osule rukice (sake i oko lakta) i posle pola sata je nestalo. Onda se pojavilo ispod brade pa opet nestalo. Sad trenutno ima na licu i na drugoj ruci. Mislim da sam videla i jedan na nozi. Sve posle nekih pola sata nestane. Sta bi ovo moglo da bude? IMa li neke decije bolesti koja izgleda ovako ili ce pre u pitanju biti neka alergija? Zabrinuta sam jer uskoro idemo na more...
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Da li su plikčići napunjeni limfom ili imaju izgled blandi-kao kad ujede komarac? Ako su u pitanju blande vrlo je moguće da je u pitanju urtikarija....dakle, samo pretpostavljam pošto je slične promene na koži imao i moj sin i sve je počelo sa godinu i nešto dana.
Prati šta jede-moguće je da je odreagovala na neku novu namirnicu, mada urtikarija ume da izleti i kada je dete posebno uzbuđeno...a lek ti je antihistaminik....
No, u svakom slučaju, posavetuj se sa lekarom i srećan put vam želim.
Ksenija
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Plikici su bas kao ujed komarca samo mali. Primetila sam i da joj curi nos. Da napomenem da je pre par meseci imala Varichele, tako da to nije u pitanju. Ma putujemo tek za tri nedelje, nego ja isfrustrirana od tih Varichela odmah mislim da nije neko novo s.... tog tipa pa da ne mozemo na dugo ocekivani odmor.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Bile smo jutros kod pedijatra. Urtikarija. Eto nije mama mogla nista pametnije da joj prenese u nasledje. Dobili smo fenistil kapi a testiranje nista. Pitala ja, ali oni ovde to nece da rade.... Nisu ni meni nikad....
Odgovori