Cudni plikcici
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Cudni plikcici
Primetila sam kod moje 14-to mesecne cerke neke sitne plikcice koji lice ujedu komarca ali sitniji su. Mislim da sam prvi videla pre dan dva. I taman kada sam mislila da ju je nesto izujedalo to je nestalo. Danas su joj se osule rukice (sake i oko lakta) i posle pola sata je nestalo. Onda se pojavilo ispod brade pa opet nestalo. Sad trenutno ima na licu i na drugoj ruci. Mislim da sam videla i jedan na nozi. Sve posle nekih pola sata nestane. Sta bi ovo moglo da bude? IMa li neke decije bolesti koja izgleda ovako ili ce pre u pitanju biti neka alergija? Zabrinuta sam jer uskoro idemo na more...
Da li su plikčići napunjeni limfom ili imaju izgled blandi-kao kad ujede komarac? Ako su u pitanju blande vrlo je moguće da je u pitanju urtikarija....dakle, samo pretpostavljam pošto je slične promene na koži imao i moj sin i sve je počelo sa godinu i nešto dana.
Prati šta jede-moguće je da je odreagovala na neku novu namirnicu, mada urtikarija ume da izleti i kada je dete posebno uzbuđeno...a lek ti je antihistaminik....
No, u svakom slučaju, posavetuj se sa lekarom i srećan put vam želim.
Ksenija
Prati šta jede-moguće je da je odreagovala na neku novu namirnicu, mada urtikarija ume da izleti i kada je dete posebno uzbuđeno...a lek ti je antihistaminik....
No, u svakom slučaju, posavetuj se sa lekarom i srećan put vam želim.
Ksenija
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Plikici su bas kao ujed komarca samo mali. Primetila sam i da joj curi nos. Da napomenem da je pre par meseci imala Varichele, tako da to nije u pitanju. Ma putujemo tek za tri nedelje, nego ja isfrustrirana od tih Varichela odmah mislim da nije neko novo s.... tog tipa pa da ne mozemo na dugo ocekivani odmor.