alopecija areata/minixidil5%/alpicort-F...i klomifen?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mikikiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 6:59 pm

alopecija areata/minixidil5%/alpicort-F...i klomifen?

Post od mikikiki »

Malo sam zbrljavila naslov,ali...S alopeciom se borim već 3 godine.U početku su bili manji pečati,a sada su 2 pečata,a jedan je veličine povećeg muškog dlana :( ,drugo je manji,na dobrom putu da se sastave.Zanimljivo,ali se javljaju uvjek na sredini glave i više prema desnoj strani.Korjen je očuvan,ćelavo područje je puno sitnih malih dlačica koje rastu,ali sporo.Inače,čitava desna strana glave mi je puna većih i manjih pramenova,.
Po preporuci dermatologa koristim minoxidil5%2x1 i alpicort-F losion 1x1.E sad dolazim do onog bitnog za mene.Pošto se ja i muž borimo s neplodnošću,spremamo se na još jednu inseminaciju.Sutra bih trebala početi s klomifenom,no ne znam kako ovi lijekovi međusobno djeluju.Mogu li uticati na djelovanje klomifena?jesu li bezbjedni u trudnoći?Inače,moji svi nalazi su uredni,hormoni uredni,nema upala.Zubi pod plombama,iako su neke dosta stare,pa ih planiram mjenjati.Evo kako to izgleda

Slika
mikikiki
Novi član
Novi član

Post od mikikiki »

Imam 31 godinu :) .I naravno,unaprijed hvala na odgovorima!
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jasbi »

Ja mogu samo da ti požem da te Bog pogleda i da ti pomogne....
Zaista ne znam ništa o tome, a i samoj mi opada kosa zbog masnoće i vidim i kolika je to muka....Mogu misliti tek tebi kako je.....
mikikiki
Novi član
Novi član

Post od mikikiki »

Hvala,jasbi!
I ja bih tebi poželila isto,rješenje tvojih problema.
Ja sam danas počela s klomifenom,i dalje koristim minoxidil i alpicort-f,pa šta mi Bog da!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

:-? Mislim shta reci ?Sem ako mozesh ikako da pokushash da se mnogo ne nervirash ,jer samo ti moze pogorshati stanje !To znam da znash i sama ali ne moze chovek da vidi a ostane ravnodushan na to.Moj sestric je tako imao slichno nekako!Prvo pochela da mu se masti kosa i onda da opada!I nema gde ga nisu nosili i vodili radi ispitivanja i lechenja :-? !Prvo u bivshoj x Jugi sve bolnice od WMa pa do B Kose ma sve i na kraju u Italiji je u nekoj bolnici bio oko 4 meseca !E onda su pocheli pechati da mu se pojavljuju kao dinar ,pa kao 5 sve veci i veci !I da bi posle ovako pochelo kao na ovoj slici.Sad ima samo pomalo kose sa leve i desne strane :-? !Chak su mu i trepavice i obrve otpale i stidne dlake!Svi rezultati su skoro identichni !Na nervnoj bazi !I da je kao malo dete preziveo shok (stres) !Gledao je kako su mu se deda i baba svadjali (ne retko) !I jednom je deda povijao babu nozem !On je to sve gledao ,i plakao je jako.Sestra kaze ,kad je stigla kuci njega je pronashla kako drhti sav i upishkio se i ukakio iako to nije radio pre jer je imao oko 3 godine.A od godinu i neshto sam je trazio noshu!Njima nije palo na pamet da dete odvedu lekaru tada ,a pogotovu kod psihijatra :o !Jer Boze moj shta bi komshije rekle (BALKANCI) :evil: !On sad ima oko 28 god i jako pati ,nesiguran je u sebe a da pridje zenskoj osobi ?Taman posla :cry: !A bio je naj lepshe dete koje sam ikad videla i u nashoj poroditzi i inache!
Zelim ti da uspesh ,da se izlechish od toga.A i ako ne?Zivot ide dalje Boze moj.Samo nedaj se i nepadaj na dno!Jer ZIVOT JE LEP I JEDAN!
SRECNO! :)
MimaR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 05, 2008 4:51 pm

Post od MimaR »

alopecija se javlja usled velikog stresa ili zarista u organizmu...sem zuba mogu alopeciju izazvati i sinusi..nisam dermatolog frizer sam po struci isretala sam se sa problemom alopecije...posto si stimulisana lekovima pred insemenaciju da li si proveravala stitnu zlezdu,moja prijateljica je pripremana za van telesnu oplodnju i imala je dobar doping hormona i naravno kosa je pocela prvo da joj opada a potop je usledila i alopecija...kosa i koza su prvi pokazatelji da postoji neko zariste u organizmu...moras ponovo kod dermatologa da se tacno utvrdi i da se terapija promeni ako ti ne odgovara...
Odgovori