Moj sestric ima problem ucestalog mokrenja. Star je 6 punih godina. Poslednjih meseci, a posebno zadnjih dvadesetak dana je narocito izrazeno. Nalaz urina i urinokulture je dobar, tj ne ukazuje na neki poremecaj ili infekciju. Inace, ima stomacnu kilu za koju se jos ne preporucuje operacija i jedan testis uvecan, cemu lekari nisu pridavali znacaj. Mozda to nema veze sa problemom, ali navodim da biste imali kompletnu sliku. Juce se desilo i da 7 puta u roku od sat vremena trazi da mokri i kaze da ne moze da saceka. Ultrazvuk bubrega je u redu. Molim vas, ako mozete da date bilo kakvu smernicu sta dalje raditi.
Hvala
Ucestalo mokrenje
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
moja cerka od 3,5 godine ima isti problem. radili smo analizu mokrace i sve je bilo u redu. cak smo posle par dana ponovili na drugom mestu da se uverimo da je sve u redu. desava se da ustane sa nose i posle minut opet trci da piski. par dana je bilo u redu ai opet je pocelo da se desava. nocu je sve uredu. sto se tice unosa tecnosti - nista vise nego obicno. ne znam da li da je vodimo kod psihologa na razgovor.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prvo,dobronamerno bih zamolila sve da ne zure sa pretpostavkama,pogotovu kada je rec o teskim bolestima,kao sto je dijabetes.Ipak je potrebno malo vise podataka o klinickoj slici i malo vise analiza da bismo i predpostavili da je u pitanju tako nesto.
Melody,svakako se obratite pedijatru jer postoji dosta stvari koje bi mogle da uzrokuju tako nesto-od najbanalnijih do onih malo ozbiljnijih.Ja licno mislim da bi problem mogao imati veze sa tom preponskom kilom koju pominjete,u smislu da vrsi pritisak na besiku.Moj Vam je savet da odradite krvnu sliku,ponovite urin i urinokulturu i preventivno(iako u urinu nema bakterija) pokusate sa davanjem nekih cajeva koji smiruju upalu besike,tipa uvin caj ili persun(ne mogu sada vise da se setim,sigurna sam da ih ima jos).Srdacan pozdrav
Melody,svakako se obratite pedijatru jer postoji dosta stvari koje bi mogle da uzrokuju tako nesto-od najbanalnijih do onih malo ozbiljnijih.Ja licno mislim da bi problem mogao imati veze sa tom preponskom kilom koju pominjete,u smislu da vrsi pritisak na besiku.Moj Vam je savet da odradite krvnu sliku,ponovite urin i urinokulturu i preventivno(iako u urinu nema bakterija) pokusate sa davanjem nekih cajeva koji smiruju upalu besike,tipa uvin caj ili persun(ne mogu sada vise da se setim,sigurna sam da ih ima jos).Srdacan pozdrav