Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Zelim da,kao novi clan,pozdravim sve clanove foruma!
Bris analne regije pokazao je prisustvo bakterija e.coli i streptococcus beta haemolyticu. Sumnjiva terapija bila je mast chloramphenicol i antibiotik ampicilin. Medjutim, simptom (iscjedak iz anusa) se i dalje javlja.
Moze li mi neko odgovoriti koliko je opasno ovo stanje, tj. postoji li mogucnost da se radi o necemu ozbiljnom?
Nema potrebe da se ljutis, ljudi odgovaraju na pitanja sa kojima imaju iskustva ili su im bolesti poznate.
Koliko ja znam, za E. coli i GBS je prirodno da se nalaze u rektumu 50% do 100% ljudi, tako da se ne klasifikuju kao polne bolesti, a nije ni narocito neobicno da se nadju u analnom brisu. Samo prisustvo tih bakterija nista ne govori, a ti nisi napisao nista detaljnije o problemu koji imas. Mozda bi mogao da postavis pitanje na nekom drugom potforumu.
[quote="donka"]Nema potrebe da se ljutis, ljudi odgovaraju na pitanja sa kojima imaju iskustva ili su im bolesti poznate.
Koliko ja znam, za E. coli i GBS je prirodno da se nalaze u rektumu 50% do 100% ljudi, tako da se ne klasifikuju kao polne bolesti, a nije ni narocito neobicno da se nadju u analnom brisu. Samo prisustvo tih bakterija nista ne govori, a ti nisi napisao nista detaljnije o problemu koji imas. Mozda bi mogao da postavis pitanje na nekom drugom potforumu.[/quote]
Slazem se,i ja znam da je e.coli normalan stanovnik debelog creva...ali je problem kada ona dospe,kod zene,u vaginalni deo,onda mora da se leci.