difuzni bolovi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
difuzni bolovi
molim vas mozete li mi pomoci jednim odgovorom?pijm pronizon vec 10g zbog miastenije gravis i moltipl skleroze da neduzim ,kao pratece efekte dobila sam secer i osteoporoz.pa me zanima da li to sto u poslednje vreme imam kako kazu difuzne bolove u telu mogubiti krivi pronizon ili osteoporoza?vec duze vreme imam strasne bolove u celom telu najvise u zglobovima koji su ujutro blago oteceni,zatim ukolenima i kicmi.bolovi u kolenima i kukovima su posteli konstantni nocu,prosto mi je spavanje nepodnosljivo sve me zulja,a ako se prevarim pa legnem na stomak oni se ukoce i nemogu od bola da se okrenem pa vas molim da mi pomognete da li je to od osteoporoze inace radili su moi EMNG i nalaz pokazuje blagu polineuropatiju. kad zatrazim pomoc od lekara opste prakse kaze mi pa to vam je od pronizona sta ste ocekivali?kao da sam ja htela da ga pijem, a da imam i neobjsasnjive modre fleke po nogama kazu i to je od pronizona. pa reci te mi da li da idem kod reumatologa i moze li to od osteoporoze,ili da trpim, HVALA.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mislim da je najvaznije da se prvo iskonsultujete sa svojim neurologom. Osteoporoza sigurno ne moze da izazove modrice po ekstremitetima (osim u slucaju da je toliko odmakla da je doslo do preloma kosti, ali biste to svakako primetili) niti otoke zglobova.
dugotrajno uimanje pronizona moze da dovede do osteoporoze, ali se to tretira kao prihvatljiv rizik ukoliko se radi o lecenju miastenije ili MS.
Dakle, mislim da bi najbolji redosled konsultacija bio neurolog (zbog miastenije i MS), pa endokrinolog (zbog eventualnih nuzefekata pronizona), pa tek onda reumatolof ili ortoped zbog osteoporoze.
dugotrajno uimanje pronizona moze da dovede do osteoporoze, ali se to tretira kao prihvatljiv rizik ukoliko se radi o lecenju miastenije ili MS.
Dakle, mislim da bi najbolji redosled konsultacija bio neurolog (zbog miastenije i MS), pa endokrinolog (zbog eventualnih nuzefekata pronizona), pa tek onda reumatolof ili ortoped zbog osteoporoze.
difuzni bolovi
hvala vam na odgovoru.znam sve to ali me samo ti bolovi nerviraju,pa sam pomislila da li je to zbog osteoporoze ili je i to nastalo kao posledica osnovne bolesti i dugogodisnje terapije.neurolog mi kao odgovor obicno kaze da je to posledica niza dijagnoza koje imam i da je to obicno zato tako naglaseno jel se vise stvari spojilo pa pravi probleme tako da mi nedaje nikakav konkretan odgovor.sem da sam komplikovana za lecenje i dijagnostiku i sve se svodi na to cuti i trpi dobro si prosla jel sta god da mi se desi i pojavi oni mi kazu pa to ti je od pronizona mislim sve od problema sa zubima do ziganja u grudimma ponekad mislim da cu biti jedini pacijent koga je ubilo lecenje mislim pronizon.pozdrav