pre svega svima clanovima foruma zelim dobar dan i molim iste za odgovor na par pitanja vezanih za HCV ( hepatitis c virus)
momak sa kojim sam u vezi je pozitivan na hepatitis c.
virusni status,dakle,HCV reaktivan-nalaz od 2002 godine..
transeminaze su mu u granicama normale,kao i gama GT
isto mogu reci i za bilirubin.. kopmpletni hepatogram mu je zadivljujuce dobar.
pije LIV 52,SILIMARIN i RELIV FORTE
imala sam par nezasticenih seksualnih odnosa
pri kojima nije bilo krvarenja niti "unutrasnjeg ejakuliranja"
moja pitanja su sledeca:
-kolike su sanse da se seksualnim putem zarazim hepatitisom c?
-koliko je dobra,skupa,ali kako sam cula odlicna, PEGAZ INTERFERON terapija za hronican hepatitis c ?
-da li se akutni hepatitis C moze izleciti da ne dodje u fazu hronicnog hepatitisa c?
napominjem da sam imala mononukleozu pre par godina,ne znam da li to ima bitijeg udela u odnosu na moj imuni sistem...
HVALA UNAPRED,
ZABRINUTA!
HEPATITIS C! MOLIM ZA POMOC
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 5:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
naravno jedno veoma diskutabilno pitanje na koje sam cula razlicite odgovore:
DA LI U SEMENOJ TECNOSTI ZARAZENOG HCV-om IMA VIRUSA ILI NE?
na infektivnoj klinoci u beogradu su mi u jako oskudnom razgovoru na ovu temu rekli da se sa HCV pozitivnim muskarcem MOZE planirati porodica!
MOLIM VAS ZA POMOC I ZAHVALJUJEM VAM SE UNAPRED!
DA LI U SEMENOJ TECNOSTI ZARAZENOG HCV-om IMA VIRUSA ILI NE?
na infektivnoj klinoci u beogradu su mi u jako oskudnom razgovoru na ovu temu rekli da se sa HCV pozitivnim muskarcem MOZE planirati porodica!
MOLIM VAS ZA POMOC I ZAHVALJUJEM VAM SE UNAPRED!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
...
Virus se prenosi putem zarazene krvi. Prenos polnim putem je vrlo redak, ali ipak postoje sanse. Najbolje je da koristite kondom. Sanse su mnogo vece, ukoliko praktikujete analni seks.
Bilo bi dobro da odete u savetovaliste u higijenski zavod, i da tamo popricate o svemu.
U principu, cak i hiv pozitivna osoba moze da rodi zdravu bebu, najbolje da vam u savetovalistu sve objasne.
Ako se pocne sa terapijom na vreme, kod 80% pacijenata dolazi do izlecenja, odnosno ne prelazi u hronicni hepatitis.
Bilo bi dobro da odete u savetovaliste u higijenski zavod, i da tamo popricate o svemu.
U principu, cak i hiv pozitivna osoba moze da rodi zdravu bebu, najbolje da vam u savetovalistu sve objasne.
Ako se pocne sa terapijom na vreme, kod 80% pacijenata dolazi do izlecenja, odnosno ne prelazi u hronicni hepatitis.
-
- Novi član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Re: ...
Hm... ovo 80% je prilicno optimisticno napisano, ali ne znam da li je negde i dokumentovano?nenadns napisao: Ako se pocne sa terapijom na vreme, kod 80% pacijenata dolazi do izlecenja, odnosno ne prelazi u hronicni hepatitis.
Takodje 'ako se na vreme pocne sa terapijom' - u Srbiji to 'na vreme' znaci kada osoba dobije fibrozu odredjenog stepena, tako da svakako pocetak lecenja u akutnoj fazi jos nije niko dobio..
Bye bye little lady