Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam 24 godine i veoma, veoma iritirajuci problem
Higijena mi je na visokom nivou, retko koristim slatkise a ipak imam muku sa bubuljicama. Mesta na kojima se pojavljuju su uglavnom po bradi i po vrhu potiljka (u kosi - tj. u ovo malo kose:) Bio sam kod dermatologa koji mi je dao neki sampon protiv gljivica (cini mi se) od koga se stvar samo pogorsala! Sledeci put kada sam ga posetio prepisao mi je da pijem neke antibiotike koji su bili 100% efikasni ali ali ali mesec dana kasnije bubuljice ispod kose se vracaju (jako, jako neprijatno )
Radi se o gnojanicama koje dok ne sazreju znaju i da bole...
Sta da radim??? Na forumu sam procitao dosta predloga i resenja za lice, da li to vazi i za gornji deo glave???
Potrazicu gel koji ste preporucili pa cu vam javiti ima li poboljsanja...
Trenutno su mi se bubuljice blago povukle tako da cu vam poslati sliku kada se promene vrate
Jedva uspeh da pronadjem Clindasome gel! To je izgleda nesto najnovije jer u 90% slicajeva kada sam spmenuo njegovo ime izraz lica apotekara je bio otprilike ovakav heh
Zanima me jos vasa preporuka koriscenja, koliko puta dnevno...
Imao sam takodje bubuljice po glavi rekao bih klasicne bubuljice koje su nestajale kad bi pio neki antibiotik za nesto drugo i nakon problema sa mokracom tj. bakterija o uretri duze sam pio antibiotike-i sad ih nemam a nadam se da se nece pojaviti-tek sam zavrsio sa antibioticima i treba da dam bris na bakterije da proverim dali su ovaj put unistene-ovo je vec 3. kontrola.Pretpostavljam da je to povezano jedno sa drugim-znaci ako imas jos nekih zdravstvenih problema moguce je da ima veze jedno sa drugim.Pozdrav i srecno
Pozdrav svima. Imam 22 godine. Imam bubuljice od 5 razreda osnovne skole i dan danas ih imam i zlaze mi bar jedna dnevno na licu i na ledjima.
Ali letos sam vadio umnjake i za to vreme sam primao injekcije 2 put dnevno kao preventiva od infekcija( valjda su bili antibiotici posto se ne razumem toliko u lekove). I za te 2 nedelje nije mi izasla ni jedna jedina bubuljica, cak mi je nestla i perut u kosi. Medjutim po prestanku primanja injekcija sve se vratilo po starom. Hteo bih da pitam da li prestanak izlaska bubuljica ima veze sa injekcijama i ako ima da li mogu da se piju neki lekovi ako mi to zaista pomaze?
antibiotici deluju anti inflamatorno ili u prevodu protivzapalenjski. Na neki nacin usporavaju kretanje leukocita i tako sprecavaju razvoj zapalenjskih oblika akni. Nazalost oni ne deluju na primarne komedonske akne pa je njihov efekat u stilu drzi vodu dok majstori odu. Morate koristiti neko komedolitičko sredstvo uz antibiotike
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Komedoliticko dejstvo imaju supstance obicno se radi o enzimima ali to mogu biti i napr lipozomi koje otapaju cepove u izvodnim kanalima lojnih zlezda a neljuste epiderm van folikularnih otvora. napr vocne kiseline, salicilna kiselina i tretinoin deluju keratoliticki pa ljuste i isusuju kozu u celini a enzimi bromelain, papain, cisztn cistein otapaju komedonske cepove
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Posle 2 do 3 dana koriscenja Clindasome gela po rizicnim mestima vec se primetio napredak na bolje. Posle 6 do 7 dana bubuljice su se povukle a na mestima gde su se nalazile ostalo je jos samo blago crvenilo koje cini mi se takodje jenjava.
Gel cu koristiti jos par dana pa cemo videti da li ce se promene nakon prestanka negove primene povratiti...