ishrana deteta starog 21 mesec

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
malenina.mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 19, 2008 8:37 am

ishrana deteta starog 21 mesec

Post od malenina.mama »

dragi svi, pozdrav. moze li mi neko reci smemo li nasem detetu dati palacinke sa heljdinim brasnom i uopste bilo sta integralno. mi sebi kupujemo integralni hleb, kifle sa raznim semenjem, a njoj samo od belog brasna. procitala sam negde da integralne stvari smanjuju nivo gvozdja u krvi. ali ona je sada velika, jel da???
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Koliko ja znam,može da koristi hleb i peciva od integralnog,pšeničnog,raženog i svakog drugog brašna.Ona je velika devojčica! :)
malenina.mama
Novi član
Novi član

Post od malenina.mama »

hvala luka_0407!
jos neko???
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Moja cerka ima 14 meseci i jede sve normalno bar sto se zitarica i hleba tice. Jede i ovako sve sto i mi samo joj ne dajem mesne preradjevine, jer mislim da nisu zdrave ni za odrasle ni za decu.
malenina.mama
Novi član
Novi član

Post od malenina.mama »

mi maleni ne dajemo kupovnu hranu, u smislu cipsa, slanih stapica, kroasana, krem bananica, a o virslama i pastetama da ne govorimo. ni mi ih ne jedemo, a ima vremena za nju da se truje junky hranom. sve sto je domace, provereno bez aditiva, emulgatora i slicnih stvari, moze. a da li smemo da joj damo torte sa orasima, bademima, leskicima, kokosovim brasnom? nema straha od alergija i reakcija, jel da?
hvala na odgovoru dea
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

MA i ja izbegavam tu kupovnu hranu, grickalice naravno ne dolaze u obzir (doduse jednom je iskopala neke moje, ali i ja ih retko kupujem, pa se to ne ponavlja).
Ja licno izbegavam da joj dajem orahe, bademe i sl. jer sam negde procitala da zaista mogu da budu alergeni. No, s obzirom da ja uglavnom pravim kolace i torte bez toga (licno ne volim orahe), moja cera sve to malo gricne.
malenina.mama
Novi član
Novi član

dobar dan, opet ja

Post od malenina.mama »

a kada moze mak??? i sme li uopste?
Odgovori