sport i kicma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vestica73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 18, 2008 12:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sport i kicma

Post od vestica73 »

Imam 38 god i dugo sam se bavio sportom tacnije dizanjem tegova.
Prestao sam pre 2-3 god i sada se valjda javljaju problemi sa kicmom i to prevashodno vratnim delom a kanda i sire.
Bavim se teskim i zahtevnim fizickim poslom koji verovatno i dosta kumuje mom kicmenom stanju.
javljaju mi se sada vec bolovi od glave sve cesce do cak i mucnine u grlu mislim da ima veze sa kicmom i bolom.
Interesuje me dali bi uz sve ovo gore navedeno pomoglo da se opet malo vratim istim sportom naravno sa manjim intezitetom ili sta vec predlazete.
Napominjem da su bolovi sve veci.
Hvala!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

S obzirom da kazete da su glavne tegobe u vratnom delu kicme, ne verujem da ce dizanje tegova tu nesto posebno da pomogne. Verovatno se kod Vas radi o degenerativnim promenama na vratnom delu kicme, ali bi ipak bilo najbolje da e javite ortopedu ili fizijatru na pregled da se tacno odredi uzrok vasih tegoba i odredi najefikasnije lecenje
Odgovori