Koliki su sanse da sam se zarazio HIV-om?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
niknik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 18, 2008 2:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Koliki su sanse da sam se zarazio HIV-om?

Post od niknik »

Pre par dana imao sam polni odnos sa jednom devojkom sumnjive proslosti. Tokom seksa smo koristili kondom, ali sam je pre i tokom seksa stimulisao i prstima, oko i na ulazu vagine, (doduse na kratko, svega par sekundi) a da sam pri tom potpuno zaboravio na posekotinu na jagodici kaziprsta koja je nastala dva dana ranije i nije vidno krvarila, tj vec je imala krasticu. Sem toga posekotina nije pravolinijska vec je jagodica prsta zasecena pod ostrim uglom, tako da preko kraste pada i zasecena koza, te je ranica dodatno bila zasticena njome.

Uz to posle seksa sam i prilikom skidanja kondoma naravno koristio povredjeni prst. Kolike su sanse da sam se na ovaj nacin zarazio HIV virusom?
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Veoma male sanse ....imao si krasticu a i stimulacija je bila vani ne unutar vagine tako da se rizik smanjio na prakticno nula posto...
niknik
Novi član
Novi član

Post od niknik »

Waltera hvala na odgovoru. Iako sam dosta toga procitao o HIV virusu, uopste, kao i o nacinima prenosa. Vrlo malo se moze procitati o mogucnosti zaraze preko rane u dodiru sa nekom telesnom tecnoscu koja nije krv. Npr. da li je koncentracija hiv virusa u semenoj tecnosti, i u vaginalnom sekretu manja nego u krvi, zatim koliko dugo hiv virus moze da prezivi u vaginalnom sekretu na povrsini (usminama) vagine, zatim na povrsini kondoma posle odnosa, zatim da li je potrebna da veca kolicina telesnih tecnosti (sekreta) dodje u kontakt sa ranom na kozi, ili je dovoljna i jedna jedina kap, itd. Generalno mislim da se mnogo prica o, da tako kazem, primaranim nacinima prenosa infekcije, a vrlo malo, ili nimalo o drugim ne tako cestim ili nazovimo sekundarnim nacinima prenosa. Molim za odgovore.
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

NA povrsinama van tijela virus hiv-a je veoam osjetljiv tako da za par sec se inaktivise
On zivi ne vise od osam secundi kada je izvan tijela....
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Zasto u opste mislis da ona ima hiv?
niknik
Novi član
Novi član

Post od niknik »

Zapravo ne mislim da ona sigurno ima hiv, ali je ne poznajem dovoljno a rekao bih da ima iskustva. Ko zna mozda iskustvo vuce iz dugogodisnje veze koju je skoro okoncala, u svakom slucaju paznje nikad na odmet.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Bas tako, paznja nije na odmet. Bar ces znati ti, ja i ostali koji gledaju kakve su snase u ovakvim situacijama. Mislim za primer sto si dao i sta zatim moze da bude.
Odgovori