Ranije sam pisala na forumu o promenama na dekolteu u vidu crvenih sitnih bubuljica od kojih su neke imale sadrzaj! Otisla sam u GZZZ i receno mi je da je to Miliaria i dobila sam Klindamicin losion! Sve je bilo u redu dok sam to mazala,bubuljice su nestale ali cim sam prestala (jer sam potrosila 200ml) ponovo mi se pojavilo! Onda sam otisla u privatnu ordinaciju gde je postavljena dg. Cystae sebaceales inflamatae reg. presternalis. Terapija: Doksiciklin 1/15 dana
- ZnTlc mixt u 3%Ac. borici mazati uvece
-Neutralna hidratantna krema ( Oleum AD i Aqua dest.)!
Da li se radi o razlicitim dg. ili je rec o istoj stvari? Sta mislite vi o tome? Sta da radim ako i ovog puta prodje pa se po prestanku terapije pojavi ponovo?
Miliaria ili nesto drugo?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
?
Miliaria je bolest znojnih žlezda a sebacealne ciste bolest lojnih žlezda.
Da li možete da slikate promene i pošaljete na mail?
Da li možete da slikate promene i pošaljete na mail?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Ako ste mi poslali vec fotografiju ono je sigurno miliaria zacepljeni izvodni kanali znojnih zletda . Po smirenju promena predlaze se omeksavanje koze kremama, piling i cesce kupanje i mazanje da se uklone cepovi u znojnim zlezdama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
miliaria
nakon visemesecne borbe sa miliariom koju nikako da izlecim u potpunosti- a koristila sam losione na bazi klindamicina, zn oksida,pila antibiotike,radila piling,koristila CuZn gel URIAGE- pre par dana ponovo mi je "buknuo " dekolte i pomalo vrat! Ne znam vise sta da radim,celog leta nisam mogla pola stvari da obucem i jako je tesko ziveti sa tim!! Da li neko zna resenje?!
-
- Saradnik
dA LI STE SE SUNVCALI I KORISTILI SREDSTVA ZA ZASTITU OD SUNCA. nAIME VEOMA CESTO SE U SEPTEMBRU JAVI PROBLEM SA ZACEPLJAVANJEM BILO LOJNIH BILO ZNOJNIH ZLEZDA JER SUNCE PROVOCIRA DEOBU CELIJA ROZASTOG SLOJA KOZE A POGOTOVO AKO SE MAZE NEKI DOBAR TOTTAL SUN BLOK PREPARAT ILI TECNI PUDER ILI NESTO TEZE TO DODATNO PROVOCIRA ZACEPLJAVANJE KANALA I KAO REZULTAT JE RECIDIV MILIARIAE ILI U NEKIM SLUCAJEVIMA AKNI. tRENUTNO IMAM PRAVU EPIDEMIJU SEPTEMBARSKJIH AKNI
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
miliaria ili...?
Nisam koristila nikakav losion za suncanje,puder niti ista slicno!!! Problem postoji od februara,koristila sam antibiotike,nekakva mleka, CuZn gel i NISTA! Ne znam vise sta da radm,celog leta nisam obukla haljinu niti majicu na bretele jer nikako ne mogu to da izlecim vec u najboljem slucaju samo da malo ublazim!!! Problem postoji samo na dekolteu i malo na vratu! Ako neko ima slicne probleme ako ima neki predlog kako se resiti ovog uzasa....
-
- Saradnik
mozda bi ipak bilo dobro da se uzme bris pustule i uradi antibiogram. Mozda imamo rezistentnu bakterijsku floru. Nemojte nicim mazati dva dana i otidjite u neku od mikrobioloskih laboratorija da se uzme bris sa gnojne promene