priprema adaptiranog mlijeka

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dragana 74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:04 pm

priprema adaptiranog mlijeka

Post od dragana 74 »

Da li se adaptirano mlijeko može pripremati sa prokuvanom izvorskom vodom i da li tu vodu smiju piti bebe između obroka.
evina mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 2:40 pm

Post od evina mama »

Za izvorsku vodu neznam, da ne lupim nesto.
Ali mozes prokuvanu cesmovacu za mleko i da pije ovako preko dana, a tkdj. mozes i kupovnu Rosu, aqua vivu...
dragana 74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:04 pm

Post od dragana 74 »

Ma u nekom časopisu sam pročitala da se izvorska voda ne može upotrebljavati zbog prisustva određenih metala i mikroorganizama kojih nema u vodi iz gradskog vodovoda, pa me interesuje da li je istina.
Pitaću i pedijatra, ali me interesuje da li neko zna.
Korisnikov avatar
Nenja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 6:31 pm

Post od Nenja1 »

Ja znam... :D
Moj brat je pio Milupa mleko u prahu...
Priprema se tako sto u flasicu sipati 3 kasicice (koje dobijete u kutiji sa mlekom u prahu) i dolijete do 100ml vode (prokuvane vode)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Mi koristimo cesmovacu. Kupovne vode nam pedijatar nije preporucio jer su obogacene a tih sastojaka ima vec dovoljno u samoj formuli pa kada se koriste obe prevelika je doza. Za izvorsku vodu ne znam....ja licno je ne bih koristila.
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm

Post od Agarikus »

Kad je u pitanju izvorska voda nikad ne mozes biti sasvim siguran kakav joj je hemijski sastav cak i ako je bakterioloski ispravna.Hemijski sastav moze stalno da se menja pod uticajima spolja pa ponekad iako ne smeta odraslima,ne prija bebi.Bilo koju vodu da koristite pa i flasiranu obavezno prokuvajte jer cete samo tako biti sigurni da u njoj nema nepozeljnih mikroorganizama narocito u letnjem periodu.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Ne preporučuje se izvorska voda,makar i prokuvana,za pripremu adaptiranog mleka,ili za piće,kada su u pitanju bebe.Ta voda verovatno nije kontrolisana ni hemijski ni bakteriološki,a i da jeste,sastav takve vode veoma često varira,pogotovu u pogledu bakteriološke ispravnosti.
Odgovori