Operacija kuka-postavljanje vestackog kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
SuzyVr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 5:17 pm

Operacija kuka-postavljanje vestackog kuka

Post od SuzyVr »

Trebalo bi da operisem kuk.
Molim vas da mi kazete kako se to radi,zakazuje,koliko traje i da li se to naplacuje?
pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Posto ste u naslovu teme naveli da se radi o vestackom kuku, pretpostavljam da ste na to mislili. Mada, psotoje mnoge operacije na kuku koje se mogu uraditi pre vestackog kuka. Vestacki kuk ostaje operacija izbora kada su promene na kuku tolike da nikakva druga operacija ne bi dala efekta.
Sto se tice operacije, osiguranici iz Srbije se javljaju na pregled ortopedu gde se, ukoliko je to potrebno, odluci da se ide na ugradnju vestackog kuka. Tada se pacijent stavlja na listu cekanja i dodeljuje mu se odredjen broj bodova zavisno od njegovih tegoba, nalaza pri pregledu i sposobnosti pacijenta za samostalne aktivnosti. Pacijenti se za operaciju "o drzavnom trosku" pozivaju u skladu sa brojem bodova i datumom stavljanja na listu cekanja. Za kompletnu Srbiju ne znam, ali na Banjici pacijenti sa maksimalnim brojem bodova cekaju na operaciju do 6 meseci.
Po postojecim propisima, placa se participacija koja iznosi 100 din za dan lezanja u bolnici i 5000 do 30000 dinara participacije zavisno od vrste ugradjenog vestackog kuka.
Ukoliko neko ne zeli da ceka, ima pravo da se operise mimo liste cekanja, ali tada placa kompletne troskove (vestacki kuk, lekove, lezanje u bolnici, materijal za previjanje itd).
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

SuzyVr, koliko imate godina i koji jsu razlozi za ugradnju veštačkog kuka?
SuzyVr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 5:17 pm

Post od SuzyVr »

IMAM 34 GODIA. URODJENO ISASELJNJE LEVOG KUKA.KAO MALA LECENA SAM U SKOPLJU NOSECI APARAT.I SVE JE BILO DOBRO DOK NISU DOSLE GODINE PUBERTETA.POCELA SAM SE NAGLO RAZVIJATI ONDA SU POCELI BOLOVI I POCELA SAM HRAMNJATI.PRIMETIVSI RODITELJI SU ME ODVELI U SKOPLJU I TAMO MI JE PREDLOZENA OPERACIJA KUKA TO JEST LUXSACIJALEVOG KUKA.ZATIM SAM OTISLA NA SLAVIJU U TIRSOVOJ ULISI OPERISANA SAM .KAO NAVODNO KUK JE URADJEN ALI JE DOSLO DO SKRACENJE KOSTI.ONDA SAM OTISLA NA BANJICU GDE MI JE DOKTOR PREDLOZIO DA PRVO URADIM PRODUZETAK NOGE.I ISTO MI JE REKAO DA KUK NIE DOBRO URADJEN.DA PRVO URADIMO PRODUZETAK A ZATIM KUK.TAKO SAM URADILA URADILI SU PRODUZETAK ALI KUK JOS NIJE RADJEN.JER SAM SE POSLE PRODUZETKA SE UDALA I NISAM IMALA SMETNJE SA KUKOM.KAKO GODINE IDU IMAM OTEZANO HODANJE I GEGAM NA LEVOJ NOZI.INTERESUJEME DALI IMA SANSE DA OPERACIJA USPE I DALI SE RADI SAMO O VESTACKOM KUKU ILI JOS NEKOJ DRUGOJ OPERACIJI.KOLIKO JE DUG PROCES REHABILITACIJE I IMALI USPEHA.MOLILA BIH VAS DA MI DATE I SAVET U KOJOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI TO DA URADIM.CULA SAM DA U VRANJU IDE TA LISTA CEKANJA MNOGO BRZE.POZDRAV.
dimnicar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 1:24 am

Post od dimnicar »

hmmmm.
sve sto je urodjeno ,malo je komplikovanije za operaciju,ali.....sve je moguce
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Tesko je reci na osnovu ovo malo podataka koja bi operacija bila najbolja za Vas kuk. Najbolje bi bilo da se javite lekaru koji je radio produzenje, pa da Vas on uputi sta bi bilo najpametnije raditi i da, eventualno savetuje kome da se dalje obratite (ako se radi o operaciji koju on ne radi).
Sto se tice ishoda operacije, koja god se bude radila, sigurno ce se raditi da bi Vama bilo bolje. Da ce biti komplikovano, hoce, ali to je vec problem hirurga :wink:
Odgovori