Tinnitus ili pistanje (zujanje) u usima

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Made
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 5:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tinnitus ili pistanje (zujanje) u usima

Post od Made »

Imam 60 godina i dobiosam Tinnitus u 50 god. zivota, prvih 5 godina zujanje je bilo blago i moglose je reci pistanje nakad u jednom a nekad u oba uveta.U to vreme (1992) medicina nije raspolagala za takvo stanje ni lijekovima ni savjetima jednostavno nisu znalo o tome nistan na Balkanu. Ali na moju srecu pista-zujanje zujanje ili pistanje (kako kada) bilo blago nijemi ometalo spavanje i sam niti me je nerviralo.1999 dolazim u Finsku ziveti sa porodicom naravno doso je samnom i Tinnitus al moje stanje se naglo promjenilo eskalirala su oba uveta ito ne vise pistanje nego vrlo jako i nepodnosljivo zujanje oba uveta kao na dva probusena zvucnika zovnem hitnu pomoc stignu za nekoliko minuta objasnim moje stanje na moje veliko iznanedzenje rekosemi to nije bolest to je stanje i nemaju lekova za to pa dobro rekoh sta da radim i preduzmem imateli savet rekose nemaju neko provereno iskustvo niti pouzdanog saveta. Jasam insistiro dame vode na hitnu sluzbu u bolnici ini to i uradise tako stgo u mjesnu bolnicu (JORVI) na zalost istosumi rekli kao i dezurni ljekar Hitne sluzbe . Eskalacija zvuka se desila oko 23 casa i lezosam do 05 ujutro u hitnoj sluzbi kadame je popustilo i vratise kuci bez saveta i bez ikakvog leka. U 10 casova odem kod Otoralingoloka pricekam na red udzei ispricam sve stamise je desilo onmi ponovi isto stasumi rekli u hitnoj i bolnici alimi ipak dadne srestvo sa spavanje "Oksamin od 15 mil grama" jedan do dva komada pred spavanje.Obisno je nocu jace zujanje danju malo popusti ali jedvase uspavam i uvijek pospan.Takodzemi je dao i " REMO_WAX"od 10 miligrama da kapi za usi da stavljam u usi ujutro na podne i pred spavanje. Ovaj Remo_wax mije pomogo ali vrlo malo ublazio jacinu zujanja u usima.Takosamse mucio i trazio nacina da sebi olaksam jadno stanje nailazilamije nervoza da sam sebe nisam mogo trpita. Tako u raspitivanju stignem na ovu nasu stranicu www.doktor.rs sve procitam i zakljucim da je najbolje da nabavim "Genko biobla" i "Trental" nabavim i pocnem piti po upustvu stanje se promjeni jedan dan dobro drugi dan lose da sosije nemoze biti alisam bijo istrajan te lijekove sam pio 2 mjeseca vrlo malo danasam bio dobrog stanja mozda par dana ostali dani uzas.Ali u svakoj nesreci mozese naci i zrnce srece menise desilo. Dobijem napad zucne kese (kamenac u zucnoj kesi) i sa hitnom stignem u bolnicu (JORVI) odna na infuziju smjesteme i za 4 dana sanirajumi upalu zucne kese ali rezultati analize krvi nisu dobri pitajume stasam pio od lijekoiva i jaim ispricam sve moju muku, nista vizita prbelezi stosam reko i ode. Sutra dan vizita me pita dali zelim na operaciju zucne kese jer imam kamenac u zucnoj kesi, ja rekoh da imam Tinnitus kakosam vec objasnio oni odgovorise nema problema samo ako zelis i ja pristanem jermije sanirana upala i mogu se operisati. Sutra dan u 08 casova sam bio prvi na operaconom stolu obavise operacija i samosam jeda dan bio u bolnici i vratiose kuci i stoje moja najveca sreca i radost zivota nestaoje Tinnitus i sadami vlada mir u glavi eto sada zivim sretno iako u starosti . Toje istina moga zivota.
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Post od Marko... »

Svaka cast cica!Ti tvoj problem na najbolji nacin rijesi!Pozdrav
Odgovori