Tizov sindrom
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 22, 2005 11:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tizov sindrom
Snimao sam grudni kos i doktor sumnja na Tizov sindrom.Da li neko zna nesto vise o ovome.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Ticov (Tietz-ov) sindrom je oboljenje hrskavice na spoju grudne i kljucne kosti. Uzrok bolesti nije sa sigurnoscu utvrdjen. Karakterise se javljanjem otoka u predelu tog spoja i bolom na pritisak.
Specificnog lecenja nema. Obicno se uzimaju lekovi protiv bolova. Posle nekoliko mesecibolst prodje sama od sebe i ne ostavlja posledice.
Ipak, pozeljno je detaljnije ispitivanje da se ne bi pod ovakvom klinickom slikom provukla neka druga ozbiljnija bolest
Specificnog lecenja nema. Obicno se uzimaju lekovi protiv bolova. Posle nekoliko mesecibolst prodje sama od sebe i ne ostavlja posledice.
Ipak, pozeljno je detaljnije ispitivanje da se ne bi pod ovakvom klinickom slikom provukla neka druga ozbiljnija bolest
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 22, 2005 11:54 pm
Hvala na odgovoru.Uzimao sam Naproksen i koristio Fastum gel.Bol je nestala,ali se po neki put javi nakon duzeg rada u sedecem polozaju.
Takav mi je posao da radim sedeci i koristim snagu obe ruke(ubacujem kamenje u nakit).Inace imam i dijagnozu periartritis oba ramena zgloba,pa me zanima,da li je to sve od mog posla.Hvala vam unapred.
Takav mi je posao da radim sedeci i koristim snagu obe ruke(ubacujem kamenje u nakit).Inace imam i dijagnozu periartritis oba ramena zgloba,pa me zanima,da li je to sve od mog posla.Hvala vam unapred.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Periartritis ramena je opisna dijagnoza, otprilike kao kad se za nekoga kaze "ima temperaturu". Moguce je da se takve tegobe jave usled fizickog rada, ali treba detaljnije ispitati o kom se poremecaju ramena u stvari radi jer se ne lece sva oboljenja ramena na isti nacin.
U svakom slucaju, ne bi bilo lose nekoliko puta dnevno uraditi neke vezbe za razmrdavanje ramena i vrata (svi smo skloni da to ponekad zaboravimo)
U svakom slucaju, ne bi bilo lose nekoliko puta dnevno uraditi neke vezbe za razmrdavanje ramena i vrata (svi smo skloni da to ponekad zaboravimo)