Tizov sindrom

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
gile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 22, 2005 11:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tizov sindrom

Post od gile »

Snimao sam grudni kos i doktor sumnja na Tizov sindrom.Da li neko zna nesto vise o ovome.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ticov (Tietz-ov) sindrom je oboljenje hrskavice na spoju grudne i kljucne kosti. Uzrok bolesti nije sa sigurnoscu utvrdjen. Karakterise se javljanjem otoka u predelu tog spoja i bolom na pritisak.

Specificnog lecenja nema. Obicno se uzimaju lekovi protiv bolova. Posle nekoliko mesecibolst prodje sama od sebe i ne ostavlja posledice.

Ipak, pozeljno je detaljnije ispitivanje da se ne bi pod ovakvom klinickom slikom provukla neka druga ozbiljnija bolest
gile
Novi član
Novi član

Post od gile »

Hvala na odgovoru.Uzimao sam Naproksen i koristio Fastum gel.Bol je nestala,ali se po neki put javi nakon duzeg rada u sedecem polozaju.
Takav mi je posao da radim sedeci i koristim snagu obe ruke(ubacujem kamenje u nakit).Inace imam i dijagnozu periartritis oba ramena zgloba,pa me zanima,da li je to sve od mog posla.Hvala vam unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Periartritis ramena je opisna dijagnoza, otprilike kao kad se za nekoga kaze "ima temperaturu". Moguce je da se takve tegobe jave usled fizickog rada, ali treba detaljnije ispitati o kom se poremecaju ramena u stvari radi jer se ne lece sva oboljenja ramena na isti nacin.

U svakom slucaju, ne bi bilo lose nekoliko puta dnevno uraditi neke vezbe za razmrdavanje ramena i vrata (svi smo skloni da to ponekad zaboravimo)
gile
Novi član
Novi član

Post od gile »

Hvala vam na odgovorima.
Odgovori