Ubit cu se-hitan odgovor molim vas

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Assistant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 1:37 pm

Ubit cu se-hitan odgovor molim vas

Post od Assistant »

prije par godina(mislim 4)imao sam nezastices spolni odnos.Poslije 7 dana pojavljuje se neizdrziv umor koji se za 2 dana povlaci i opet se vraca za 15 dana i traje 2 sedmice uz gripu i tepmeraturu.da li na psihickoj bazi(ili nedo Bog bolesti) koza me jako svrbi i pri cesanju ostaju vidni crveni tragovi koji se brzo povlace.Problemi sa kozom traju 2 mjeseca i sve se povlaci sem hronicnog umora koje vucem i dan danas.
"napad" groznice i temperature se ponavlja poslije 1 godinu ali se ovaj put puno brze povlacli(kao i standardna gripa)
Umor kao sto rekoh i dan danas traje.
Ono sto bih naglasio da sam bio par puta bolestan u vidu prehlade i grie ali kao i kod svih ljudi,uz par tableta sam se potpuno izljecio.
Test na HIV nesmijem uraditi,ali cu ocito morati.Zanima me ako recimo bude pozitivan da li se porodica o tome obavjestava ili se pacijentu pristupa potpuno anoonimno.
Ono sto bih istakao da nisam imao simptome kaslja,gubitka tezine,vec samo gore opisane.
zaboravio sam napomenuti da su me simptomi samo presjekli i poceli su sa zujanjem u usima koje i danas traje ali sam se navikao na njega.
neznam sta vise da napisem.pitajte me pa vam odgovorim
Assistant
Novi član
Novi član

Post od Assistant »

iko?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Jel imas ti uvecane limfne zlezde ili bilo koju oportunu infekciju koja bi eventualno ukazivala na manifestan AIDS??A obzirom da nisi iz Srbije ne znam kakav je legislativni pristup u jednoj od potencijalnih susednih drzava mada mislim da se porodica ne obavestava ali je obavezno prijavljivanje drzavnim organima HIV pozitvnosti/AIDS-a.
Assistant
Novi član
Novi član

Post od Assistant »

nikad nisam imao uvecanje ni jedne zlijezde.kontaktirao sam ustanovu gdje se vrsi testiranje u mom gradu.moram cekati iducu sedmicu.
Samo prije 4 godine uzasnu groznicu koja je trajala 15 dana.Tada mi je i srce pocelo da jace lupa i jos i danas osjetim kako jako pulsira.
Veliki dio sadasnjih simptoma je na psihickoj bazi.Lijecio sam se i od depresije 1 godinu na prozcu.
Assistant
Novi član
Novi član

Post od Assistant »

moze li se raditi o hepatitisu.Negdje sam procitao da ako nalaz bilirubina iz urina nije negativan da sa jetrom nesto nije uredu.Medutim prije par mjeseci i krvna slika i nalazi urina u savrsenom stanju
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Bez neke najosnovnije laboratorije sve je puko nagadjanje.KKS+biohemija i onda se moze znati nesto konkretnije a i test na HIV je vise nego pozeljan.
Assistant
Novi član
Novi član

Post od Assistant »

mozez li mi reci sta je KKS.
Takoder sam vadio i hormone stitnjace koji su OK ali nisam antitjela a trebao sam jer se poprilicno debljam,ono sto se kaze preko noci.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

kompletna krvna slika.A za sve ostalo sa svojim doktorom.
Assistant
Novi član
Novi član

Post od Assistant »

Ok hvala.Prvo moram stisnuti petnju pa razrijesiti sa HIV-om ili nekom drugom spolnom bolescu.Ako nebute to idem dalje.
Severus hvala na odgovorima
Odgovori