ANATOMSKI JASTUK

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
milenkos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 12:22 pm

ANATOMSKI JASTUK

Post od milenkos »

Zbog neodgovarajuceg lezaja i jastuka stalno se ujutro probudim sa bolom u vratu,posto mislim da probam sa nabavkom anatomskog jastuka ,mozda cak i madraca da li neko moze da mi preporuci neki iz svog iskustva a da nije previse skup?Takodje zanima me da li je bolje za osobe koje imaju problema u vezi kicme(lumbalna diskus hernija a sada i ukocenost vrata)da spavaju na visem ili nizem jastuku ,ja sam navikao spavati na vrlo malom jastuku,glava znaci svega nekoliko cm iznad podloge ali je lezaj jako mekan pa se stalno izdize u gornjem dijelu i pretpostavljam da mi to dovodi vrat u neprirodan polozaj,za sve informacije unaprijed zahvalan.
kozurikmiroslav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kozurikmiroslav »

Ni jedan od "anatomskih jastuka" koji se nalaze na trzistu ne radi ono sto se na reklamama govori!Da ne ulazim u detalje ali jedino resenje je da pronadjete sta vam odgovara kroz seriju pokusaja i promasaja!Znaci morate sami pronaci sta vam odgovara...
Neke smernice vam mogu biti da je bolje spavati na malo tvrdjem duseku (ni tvrdom ni mekanom),na jastuku koji je sirine vasih ramena,opet neke srednje tvrdoce i povoljnije po kicmu u celini je da se istrenirate da spavate na ledjima.
Naravno tegobe koje vam se javljaju u vratnom delu ne moraju primarno biti uzrokovane losim lezajem,jastukom ili polozajem u kome spavate te ne bi skodilo da obratite lekaru u vezi tog problema...jer se takve stvari ne resavaju samo promenom uslova u kojim spavate vec i primenom fizikalne ili koneziterapije kao i promenom drugih zivotnih navika!
Sve najbolje...
Odgovori