kvrcakanje u zglobovima-kolenu!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
nikolica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2005 11:07 am

kvrcakanje u zglobovima-kolenu!

Post od nikolica »

Bio sam skoro u studentskoj ambulanti kod sportskog lekara u vezi kvrckanja levog kolena,to koleno me vec dugo zeza, sve vise me boli kada dugo stojim a ne mogu ni da trcim k'o covek.Ona kaze otprilike ovako~ da je razlog ne unosenje dovoljno vitamina tokom puberteta,veca opterecenost,pa je to uslovilo da koleno nije ojacalo i stoga mi preporucuje da kupim neke vitamine koje ona prodaje i kao rezultati su posle nedelju dana vidljivi-osetni.Cena tih vitamina je oko 50 eura i kaze da ih koriste i sportisti.Sta vi mislite o tome?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Krckanje zglobova najcesce nastaje usled ostecenja hrskavice ili ostecenja ligamenata. Nije mi poznato da postoje lekovi koji uticu na stvaranje nove hrskavice, niti na jacanje ligamenata (ne mogu da garantujem da nesto nije otkriveno poslednjih nekoliko dana).

Mozda bi bilo korisnije raditi vezbe za jacanje natkolenih misica sto indirektno dovodi do povecanja stabilnosti zgloba i manjeg opterecenja zglobnih povrsina i ligamenata. (BTW, vezbe su besplatne).

Sve u svemu, ja bih radije tih 50 eura potrosio na nesto drugo
Odgovori