Un Dijeta

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Aneuartis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 7:58 pm

Un Dijeta

Post od Aneuartis »

Imam 17 godina, visina 190cm (trenutno) i 94 kg (takodje trenutno)...
U principu i nije to neka kilaza na moju visinu, da sam aktivniji i da dem u teretanu sve bi to izgledalo super ali sam lencuga pa mi je ovo jedan od laksih nacina da izgledam normalnije.

Dakle sta mislite o ovoj dijeti i da li bi imala neki stetan uticaj na mene?
Evo linka ka njoj http://www.* REKLAMA */un_dijeta.htm

PS
Nemojte da mi persirate ljudi :lol:
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

ovo mi se svidja, krecem cim se vratim sa puta. Hoce li jos neko sa mnom? :lol:
Dragance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 04, 2006 12:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dragance »

Jedan moj drugar je bio 3 meseca na ovoj dijeti i skinuo je više od 20kg koje nikada nije vratio. Ipak, mislim da je ovo dijeta za ljude koji imaju ozbiljan višak kilograma a ne za one koji žele da smršaju ''na brzinu''. To kažem iz prostog razloga jer dijeta vidljive rezultate daje tek nakon mesec dana (zato se i drži 3 meseca) kada kilogrami počnu naglo da se tope. Poenta dijete je u promeni metabolizma za koju je ipak potrebno neko vreme. Mislim da nije škodljiva (majka mog druga je lekar, ne verujem da bi odobrila nešto štetno) a znam i da je mnogi lekari prepisuju. Ipak, za one koji samo žele da se doteraju mogu i prostije dijete...
Recimo:
Doručak
-200g jogurta i integralna kifla ili 4 kašike muslija sa mlekom
Užina
-voće (sve osim banana i grožđa) ili 200ml voćnog jogurta (do 1% ml masti)
Ručak
-supa obavezno (može i iz kesice), bareno povrće, teletina (piletina ili riba), salate neograničeno ili tanjir mahunarki (pasulj, boranija, grašak), parče hleba i salata
Užina
-tost sa jogurtom i povrće ili voćna salata
Večera
-tunjevina sa salatom ili meso sa salatom

Obroci nisu striktni, mogu se premeštati ali moj savet je za doručak voće a za večeru meso (teletina) sa salatom bez hleba ili bilo kakvih ugljenih hidrata...
Hleba dnevno do 150g, slatkiše zaboravite kao i sve kupovne sokove (osim u krizi neka Bonžita ili štangla čokolade za kuvanje, voćni puding). Voća 300-400g dnevno, zabranjeno koštunjavo voće kao i suvo voće... Zabranjena svinjetina, sve suhomesnato, masni sirevi (može posni sir recimo za doručak, 50g). Jogurti do 1% ml masti su dozvoljeni 300-500ml dnevno. Povrća i salate možete jesti neograničeno (osim mahunarki i krompira koji se preporučuju max 3-4 puta nedeljno)... Jaja izbegavati.

Ovo je najobičnija dijeta koju bi vam svaki nutricionista preporučio i koja vam sigurno neće škoditi i što je najvažnije- raznovrsna je. Naravno, što više vode i kretanja (brzo hodanje je efikasnije čak i od trčanja). Kilogrami se skidaju zdravo, ne gladujete i neće vam se vratiti. Od vaše disciplinovasti zavisiće i rezultati ali očekujte nekih 6kg mesečno.

Eto raspisah se, imam još saveta pa koga zanima neka pita :)
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

hvala dragance, veoma interesantno :lol:
foxy18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 11:06 am

Post od foxy18 »

pozdrav svima! Zaista sam uvek mislila da uz redukcionu dijetu ljudi moraju biti fizicki aktivniji i uopste promeniti ili se barem truditi da iskorene lose navike i naviknu se na totalno drugaciji zdraviji nacin zivljenja... Pre dosta vremena citala sam prirucnik svetske z.org.gde je sve pefektno objasnjeno... e zato se uvek pitam---sta pobogu pokusavaju neki nutricionisti?! moj drugar ,decko 180cm visine sa svojih 96kg otisao je kod nutricioniste i ovaj mu je napisao veoma rigoroznu i meni jako neobicnu dijetu..naime ne secam je se cele ali znam da je moj drug imao pon za rucak 3 DINSTANE PECURKE!!!!! :o :o :o :o ma ja ne razumem kako covek moze da pravilno funkcionise,uci ,zivi ,smeje se kada je sa dnevnim unosom od prosecnih 2000 2500 cal presao na dijetu od 1 200 cal dnevno!?? :o :o :o :x
.....without friends no one would choose to live ,though he had all others goods...Aristotle
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

To sa 1200 kcal/dan ja ne bih okarakterisao kao zdravo... U svakom slucaju, nadajmo se da taj nutricionista zna sta radi...
Aneuartis
Stalni član
Stalni  član

Post od Aneuartis »

Dakle ova dijeta uopste nije stetna ^^
Zahvaljujem na odgovorima, pocinjem sa njom jos od sutra :)

May the force be with me :lol:
Aneuartis
Stalni član
Stalni  član

Post od Aneuartis »

E i jos nesto...
Ako bi ste bili ljubazni da mi kazete ^^
U kojim granicama ce ici promena metabolizma, posto ne zelim da izgubim svu masu koju sam imam i da postanem "stap" O.o ?
Treba li o tome da brinem?
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Post od Colask8 »

Kada je u pitanju ova dijeta, da li smem da jedem voce kao uzinu, posto cesto ogladnim nakon 2-3 sata posle rucka
mile90
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 9:07 pm

Post od mile90 »

Da li ima efekta ako se preskace vodeni dan. Da li se i onda moze smrsati (razume se - manje)?
Odgovori