Ovcije boginje kod dece u pubertetu...- iskustva, saveti?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ovcije boginje kod dece u pubertetu...- iskustva, saveti?
.. i posledice?
Dakle pu-pu, nemam ja boginje vec jedan veoma blizak decak 13 god.
Cuo sam da je nezgodno ako muska deca dobiju varicele (ovcije boginje) u tom uzrastu, pa bih cisto da cujem neko, po mogucstvu, strucno misljenje, i ako je neko imao neka iskustva.
Naravno, mali ce se obratiti lekaru...
PS> Koje online doktore za slicna pitanja preporucujete?
Zaista bih bio zahvalan :|
Dakle pu-pu, nemam ja boginje vec jedan veoma blizak decak 13 god.
Cuo sam da je nezgodno ako muska deca dobiju varicele (ovcije boginje) u tom uzrastu, pa bih cisto da cujem neko, po mogucstvu, strucno misljenje, i ako je neko imao neka iskustva.
Naravno, mali ce se obratiti lekaru...
PS> Koje online doktore za slicna pitanja preporucujete?
Zaista bih bio zahvalan :|
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za dečake je nezgodno da dobiju zauške jer mogu uzrokovati upalu testisa koja može dovesti do steriliteta.
Ovčje bodinje nemaju veze sa tim.
Što se pre preleže, to bolje.
Važno je da onaj koji ih ima ne dođe u kontakt sa trudnicom pogotovu u ranoj trudnoći čak i ako ih je ona ležala jer plod nije i može izazvati spontani odnosno uništenje ploda.
Najgore za trudnice su rubeole ali treba bežati od svih bodinja tada.
A taj dečak, treba da odmara, kupi krečno mleko i da se maže da bi se što pre osušile boginje, da pije paracetamol u tabletama ako ima temperaturu (preko 38C) i da ne dira boginje jer može da pokida neku a tada ostaju ožiljci.
Ovčje bodinje nemaju veze sa tim.
Što se pre preleže, to bolje.
Važno je da onaj koji ih ima ne dođe u kontakt sa trudnicom pogotovu u ranoj trudnoći čak i ako ih je ona ležala jer plod nije i može izazvati spontani odnosno uništenje ploda.
Najgore za trudnice su rubeole ali treba bežati od svih bodinja tada.
A taj dečak, treba da odmara, kupi krečno mleko i da se maže da bi se što pre osušile boginje, da pije paracetamol u tabletama ako ima temperaturu (preko 38C) i da ne dira boginje jer može da pokida neku a tada ostaju ožiljci.
Nenja1, cenim tvoju želju da postaneš doktor ali dok ti se ne ostvare planovi prestani da dezinformišeš ljude, posebno ako ti je Luka, kao pedijatrijska sestra, blagonaklono skrenula pažnju da prenosiš zastarelo i potencijalno opasno mišljenje o nezi pacijenta tokom ovčijih boginja.
Dakle, higijena tokom lečenja ovčijih boginja je neophodna i podrazumeva tuširanje tela i pranje kose od prvog dana do poslednjeg
Nakon tuširanja, savetuje se polivanje celog tela blagim rastvorom hipermangana.
E, sada, u slučaju nekupanja dolazi do fenomenalne interakcije domaćih bakterija koje svaki čovek ima na telu sa puknutim vezikulama, prljavštine, znoja i sve se to lepo razvije u jednu superinfekciju koja se mnogo teže i dugotrajnije leči.
Dakle, higijena tokom lečenja ovčijih boginja je neophodna i podrazumeva tuširanje tela i pranje kose od prvog dana do poslednjeg

Nakon tuširanja, savetuje se polivanje celog tela blagim rastvorom hipermangana.
E, sada, u slučaju nekupanja dolazi do fenomenalne interakcije domaćih bakterija koje svaki čovek ima na telu sa puknutim vezikulama, prljavštine, znoja i sve se to lepo razvije u jednu superinfekciju koja se mnogo teže i dugotrajnije leči.
Vecina pedijatara reporucuju da se dete prvih 5 dana nekupa!Ksenija72 napisao:Nenja1, cenim tvoju želju da postaneš doktor ali dok ti se ne ostvare planovi prestani da dezinformišeš ljude, posebno ako ti je Luka, kao pedijatrijska sestra, blagonaklono skrenula pažnju da prenosiš zastarelo i potencijalno opasno mišljenje o nezi pacijenta tokom ovčijih boginja.
Dakle, higijena tokom lečenja ovčijih boginja je neophodna i podrazumeva tuširanje tela i pranje kose od prvog dana do poslednjeg![]()

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Na osnovu čega tvrdite da većina pedijatara ne preporučuje tuširanje?Nenja1 napisao:Vecina pedijatara reporucuju da se dete prvih 5 dana nekupa!![]()
![]()
Ne znam zasto ali nekii kazu ne, a neki kazu da!?
Imate kontakt sa velikim brojem pedijatara,čitate neke knjige ili šta?
Jer ako su u pitanju knjige podhitno menjajte literaturu!Ja imama neku knjigu Infektivne bolesti sa negom staru 15 godina pa i u njoj piše da se preporučuje svakodnevno tuširanje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa ja bih kod tri pedijatra u BGD i svi mi rekose obavezno tusiranje....
Nego Nenja imas li ti decu koja su prelezala Varicele pa to pricas iz licnog iskustva ili listas neke 100 godina stare casopise? Na pedijatriji se ne bih zezala i davala tek onako napamet savete. Pusti roditelje koji su to prosli ili prave lekare dao tome pricaju.
Nego Nenja imas li ti decu koja su prelezala Varicele pa to pricas iz licnog iskustva ili listas neke 100 godina stare casopise? Na pedijatriji se ne bih zezala i davala tek onako napamet savete. Pusti roditelje koji su to prosli ili prave lekare dao tome pricaju.
Nenja1, budi dobar, idi u školu, uči gradivo prilagođeno tvom uzrastu i prestani da čitaš medicinske leksikone. Primetila sam da si pootvarao razne teme na više podforuma sa napomenom da rado odgovaraš na pitanja iz oblasti medicine...jer ti čitanje medicinskih leksikona dobro ide.
Dete, krajnje neodgovorno se ponašaš.
Dete, krajnje neodgovorno se ponašaš.