dete sa 39oC-molim savet lekara

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
colie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dete sa 39oC-molim savet lekara

Post od colie »

Vec dva dana mi dete (6.5 god) ima temp 38-39.2 oC, sa padom u prepodnevnim casovima i na ispod 37.
Nismo je jos odveli kod lekara nadajuci se da cemo videti neke od simptoma virusa, npr. curenje nosa, da je boli grlo, ali nista, niti se ona zali da je nesto boli. Mada, koliko mozemo da primetimo, malo joj je crveno grlo i nepce je malo zrnastog izgleda-kao nekakav osip i ima jedan crveni plikcic kao da je pukao kapilara a sinoc su joj oci bile jako upaljene, crvene i kapci nateceni, pritom je imala temp.
Da li bi to mogao biti virus ili je nesto drugo?
Naravno, ujutru je vodimo kod lekara, nisam htela da panicim pa smo sacekali razvoj situacie, ali sada sam pomalo zabrinuta.
S postovanjem, Colie
Korisnikov avatar
Nenja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 6:31 pm

Post od Nenja1 »

Desava se to kod male dece da imaju temperaturu 38 C ili 39 C par dana, to je virus nemojte da brinete....Mozete da joj date neki sirup za snizavanje temperature (Brufen ili Paracetamol)....
Videcete procice je to!Pretpostavljam i da slabo jede?Kada ima temperaturu treba da ima laganu ishranu, kao sto su neke supice...itd
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: dete sa 39oC-molim savet lekara

Post od luka_0407 »

colie napisao:Vec dva dana mi dete (6.5 god) ima temp 38-39.2 oC, sa padom u prepodnevnim casovima i na ispod 37.
Nismo je jos odveli kod lekara nadajuci se da cemo videti neke od simptoma virusa, npr. curenje nosa, da je boli grlo, ali nista, niti se ona zali da je nesto boli. Mada, koliko mozemo da primetimo, malo joj je crveno grlo i nepce je malo zrnastog izgleda-kao nekakav osip i ima jedan crveni plikcic kao da je pukao kapilara a sinoc su joj oci bile jako upaljene, crvene i kapci nateceni, pritom je imala temp.
Da li bi to mogao biti virus ili je nesto drugo?
Naravno, ujutru je vodimo kod lekara, nisam htela da panicim pa smo sacekali razvoj situacie, ali sada sam pomalo zabrinuta.
S postovanjem, Colie
Nemate zašto da brinete.Lekar će joj verovatno propisati neki antibiotik za upaljeno grlo i sirup za temperaturu.
Možete probati i sa nekim biljnim sirupima(Beli slez,Jagorčevina)
Odgovori