pomoc
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: pomoc
Ako ima proliv mozete mu napraviti caj od dunje...mickovski napisao:moje dete od dve godine vec nekoliko dana ima proliv(jednom dnevno)inace nikakve druge simptome nema ne povraca i nema temperaturu pa me zanima koji razlog moze biti i sta treba preduzeti.unapred zahvalan
Napravite ga ovako:
Oljustite dunju, iseckate na komadice ostaviti kostice i kada ste sve
to uradili uzmete lonac sa vodom i prokuvate to!
Kada se caj ohladi uzmete cediljku, procedite i date detetu da pije!
Pije se umesto vode!
Mogu koristiti i odrasli!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ako dete ime proliv, a i meni je receno da se to racuna ako ima vise takvih stolica dnevno, treba smanjiti unos mleka. Kod nas uvek pomaze banana. Inace desava se da moje dete dobije proliv kada joj uvedem neku novu hranu dok se ne navikne. Upravo smo imali takav "problem" sa malinama. Za stomak je generalno dobar caj od komoraca.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Re: pomoc
Prolivom se smatra 6 ili više vodenastih stolica dnevno.mickovski napisao:moje dete od dve godine vec nekoliko dana ima proliv(jednom dnevno)inace nikakve druge simptome nema ne povraca i nema temperaturu pa me zanima koji razlog moze biti i sta treba preduzeti.unapred zahvalan
Ako je dete dobrog opšteg stanja,tj. veselo je,ima apetita isto ili neznatno manje i ako unosi dovoljno tečnosti,ako su stolice vodenaste ali ne sadrže primese krvi ili sluzi uradite sledeće:
-stavite dete na dijetu:supa iz kesice,pirinač,kuvan krompir,griz...Isključite mleko a dodajte jogurt.
-Probiotik 3x1(Liobif,Lineks...)
-Postarajte se da unese dovoljnu količinu tečnosti i to tako što ćete mu davati kašičicu po kašičicu čaja na svaka dva-tri minuta.(Ja dam detetu i po malo koka-kole original,to mi je rekao jedan lekar).
-Ako vam se učini da je dete blago dehidriralo dajte mu Orosal(i Hipo ima neki sokić koji služi za rehidraciju ali je za razliku od Orosala lepog ukusa i deca ga rado piju).