Lijek dati 3 x dnevno
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- Gaga79
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lijek dati 3 x dnevno
Ako pise 3x dnevno ,da li se lijek daje 3 x u 24sata (svakih 8 sati) ili 3 puta u toku dana (oko dorucka,rucka vecere) ? Neko misli ovako,neko onako, ako je svakih 8 znaci budi se djete u sred noci. (zaboravi dr pitati)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Neki lekovi,kao što su Palitrex,Cefaleksin,Panklav...)moraju se dati tačno na osam sati i to se uvek naglasi,znači na tim lekovima uvek piše "na 8h".
Kada piše 3x dnevno to znači ujutro,popodne i uveče-vežite to za doručak,ručak i večeru(osim ako nije naglašeno da se lek pije određeno vreme pre ili posle jela)
Kada piše 3x dnevno to znači ujutro,popodne i uveče-vežite to za doručak,ručak i večeru(osim ako nije naglašeno da se lek pije određeno vreme pre ili posle jela)
- Gaga79
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Do sada koliko sam ja vidjela obicno pise (u prevodu) 3 x dnevno. Tako pise i na sirupu za kasalj i na amoksicilinu. Pa razmisljam da li je to dnevno dan ili na 8 sati. Znam prije je pisalo ili napisu 3x1 to bi onda bilo 3 x u 24 sata. Nastimala sam da amoksicil pocnem u 6 ujutru tako da ne budim djete u 3 ujutru da pije lijek. Hvala vam na pomoci
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Ma, samo uštimaj termine.
Ja sam sad davala 3 x dnevno i to jutarnji u 6 (taman se i probudi sam za to, jer je mnogo sunca, pa mu i prija malo mleka i nastavak lalanja), drugi u 14, ispadne odmah posle klopice i poslednji je pre spavanja u 22. Meni to štima, malac se ne buni, čak mu je i interesantno što kombinujemo kašiku s lekom i flašicu
Ja sam sad davala 3 x dnevno i to jutarnji u 6 (taman se i probudi sam za to, jer je mnogo sunca, pa mu i prija malo mleka i nastavak lalanja), drugi u 14, ispadne odmah posle klopice i poslednji je pre spavanja u 22. Meni to štima, malac se ne buni, čak mu je i interesantno što kombinujemo kašiku s lekom i flašicu