Povreda kolena
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 5:56 pm
Povreda kolena
Zdravo svima. Pre 6 godina sam imao operaciju kolena. Operisani su mi retinakulumi i sve sa kolenom mi je bilo u redu dok ga pre 10-ak dana ponovo nisam povredio. Uglavnom koleno je iskocilo prema napred (koliko god to cudno da zvuci), a ranije to nije bio slucaj. Kao da mi je femur presao preko tibie dok je koleno bilo u polu fleksiji (nista mnogo) - (zato sto sam iz punog sprinta zakocio takoreci u jednom koraku). Uglavnom bio sam kod ortopeda i rekao mi je da nista nije strasno samo trebam da mirujem 2 nedelje dok mi otok ne spadne. Otok je spao skoro skroz, mozda cak i skroz posto mi je inace desno koleno posle operacije bilo nekako uvek vece. Sad me zanima zbog cega nemam punu ekstenziju u tom zglobu. Nista meni to ne deluje cudno dok ne pogledam u ogledalu i uporedim esktenziju tog kolena sa ektenzijom u drugom kolenu. Desno koleno, ekstenzija oko 175 stepeni dok levo oko 185 stepeni. Unapred zahvalan na odgovorima. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bilo bi dobro da se opet javite na pregled da se proveri da poslednji put niste povredili neki od ligamenata (npr. prednji ukrsteni ligament ili ligament casice). Kod svezih povreda kolena, kad su otok i bol jos uvek vrlo izrazeni, cesto nije moguce napraviti adekvatan pregled pa vecina autora savetuje "pregled u dva vremena", tj. neposredno posle povrede i posle povlacenja otoka.