Nekoliko dermatologa mi je preporucilo da odem na tretmane IPL-om radi otklanjanja crvenila na obrazima- tacnije guscije koze (keratosis pilaris). Zato me zanima: 1.koliko je IPL bezbedna metoda odnosno da li je moguce da dodje do pojave oziljaka ili nekih neprijatnih propratnih pojava?
2.kakav je izgled odnosno stanje lica nakon tretmana? da li je potreban odredjen period oporavka ?
3.posto su obrazi u pitanju da li ce mi nakon IPL tretmana i dalje rasti brada na tretiranim povrsinama ili ce biti unistena?
4.kolika je okvirno cena po tretmanu uz napomenu da se radi samo o obrazima?
IPL ?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
IPL metoda je terapija Intenzivnim Pulsevima Svetlosti slicna je laseru ali nije laser ima tri sonde za kapilare, za hiperpigmentacije i za fotopodmladjivanje i lecenje atroficnih oziljaka od akni. Metoda je u rukama strucnjaka potpuno betzbedna, posle tretmana ne mora da se bude zarvoren u kuci. Samo se treba zastiti kremom od sunca. Sto je lice crvenije sa izrazenim kapilarima to su efekti bolji. Cena se kece za celo lice 160-200 eura a samo za obraze 50-80 eura po tretmanu. radi se bar tri do pet tretmana u razmaku od 4 nedelje. Sonda za kapilare ne deluje na dlaku.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
I jos samo jedno pitanje- ne znam kako se odredjuje cena tog tretmana ipl-om, (drugarica mi je nesto pomenula da se to racuna "po broju shot-ova u toku tretmana...") ali posto je kod mene zapravo tim crvenilom zahvacena samo po polovina oba obraza znaci li to da treba da ocekujem otprilike polovinu te cene koju ste vi naveli za cele obraze?
Ja sam vec bio kod vise dermatologa na pregledu, a posto nisam iz Beograda hteo bih da kad vec dodjem odmah odem na prvi od tih tretmana ipl-om pa se zato ovim putem i dodatno raspitujem. trenutno nisam u mogucnosti ni da posaljem fotografiju...
Inace vidim da se na ovom forumu vezano za IPL pominje taj LDI centar, a video sam i vas na BK televiziji u emisiji "Pre i posle", cini mi se upravo u tom LDI centru pa sam zato mislio da odmah dodjem tamo, a ne samo na pregled kad vec putujem... Ako mozete samo da mi odgovorite na ovo pitanje u vezi cene tretmana (za polovinu povrsine oba obraza) iz moje prethodne poruke da znam sta da ocekujem kad krenem za Bg...

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Proverite kod sefa laseroterapeuta LDI Ivane Avramovic na 0113285075 mislim da imaju i sajt LDI. Mislim da cete dobiti najprecizniju informaciju. mozete se pozvati na mene i forum dermatologija sa sajta www.doktor.rs. Ja tamo radim kao konsultant i predstavljam glas razuma-tj. odgovorna sam za bezbednost tretmana a za efikasnost i cenu su odgovorni terapeuti.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.