Imam 26 godina, i uvek sam imala poprilicno normalnu kozu lica. Dakle, u pitanju je mesoviti tip koze, mada je uvek vise naginjala ka suvoj nego masnoj kozi- sto znaci da nakon sto se umijem obavezno moram da nanesem neku kremicu na lice jer u suprotnom osecam kao da me zateze. Dakle, nije bila savrsena, ali ja sam bila zadovoljna.
Medjutim, u poslednjih par meseci kao da mi se promenio tip koze. Postala je mnogo masnija, i puna je mitisera koje ranije nisam imala u tolikoj meri i kojih nikako ne mogu da se otarasim. Pojavljuju se i na takvim mestima na licu gde ih ranije nikada nisam imala (po celu, obrazima..). Koza lica kao da mi je stalno presvucena jednim slojem masti, i koliko god da se umivam ili cistim lica, za 10 minuta ponovo sva sijam.
Samo jos zelim da naglasim da nisam nista promenila u ishrani, i da se poprilicno zdravo hranim tako da ne verujem da je uzrok u hrani. A sto se kozmetike tice, redovno cistim lice (kao i ranije) Niveinim mlekom i tonikom, i koristim hidrantne kreme kako bih sto manje mastila kozu.
Ako neko mozda ima neki predlog ili je imao slicna iskustva, svaki savet je dobrodosao. Hvala vam!
promena tipa koze!? da li je to uopste moguce
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Naravno da je moguce i da je normalno. Najcesce se dovodi u vezu sa hormonima ( s obzirom da ne menjas preparate za negu) ili ti se koza prosto receno zasitila tih preparata koje koristis. Promeni njih za pocetak, uzmi recimo seba med kolekciju za ciscenje, a ako ne bude boljitka, pravac ginekolog pa prekontrolisi vrednosti polnih hormona.
Hmm, mozda si u pravu. Mozda su u pitanju hormoni.
A sto se tice preparata sigurno nije do toga da mi se koza zasitila jednog te istog preparata, jer imam obicaj da ih menjam. Mislim, svi su prilagodjeni mom tipu koze, ali imam obicaj da menjam marku (naravno, ne precesto)..npr.koristila sam Niveu, Afroditu (Krka kozmetika), Keenwell, MariaGaland..
No, hvala na odgovoru!
Ako neko ima jos nesto da doda/posavetuje----slobodno!
A sto se tice preparata sigurno nije do toga da mi se koza zasitila jednog te istog preparata, jer imam obicaj da ih menjam. Mislim, svi su prilagodjeni mom tipu koze, ali imam obicaj da menjam marku (naravno, ne precesto)..npr.koristila sam Niveu, Afroditu (Krka kozmetika), Keenwell, MariaGaland..
No, hvala na odgovoru!

Ako neko ima jos nesto da doda/posavetuje----slobodno!