KONDILOMI - POMOC
KONDILOMI - POMOC
Imam neke nedoumice u vezi kondiloma pa bih zamolila sve koji nesto znaju da mi odgovore.. Pre par dana sam uopste saznala da oni postoje, kada mi je ginekolog rekao zbog cega imam upalu i da cu morati na lasersko odstranjivanje.. bas sam se uplasila i otada se ne skidam sa neta. Po onome sto sam procitala za mene i nece biti problem ali ne znam sta da kazem svom decku da uradi jer sam sigurna da sam mu prenela.. da li ce se njemu mozda oni sami skloniti ( mada jos uvek nista nema ) ili mora da preduzme nesto??? Unapred hvala svima na paznji...
Meni su se pojavili kondilomi u trudnoci kao posledica pada imuniteta. Imas HP virus koji ce biti tu ceo zivot, pad imuniteta moze da ga aktivira i da se jave ove promene ili jos neka, kod mene recimo displazije na grlicu materice, ali dok radis redovnu kontrolun a6 meseci Papa test i sl. i imas ok imunitet trebalo bi biti sve uredu. Ni moj suprug ih nije imao.
Odstranjeni su laserski, meni je data lokalna anestezija, mada sam cula da negde rade bez anestezije, glupost, tada naravno boli, uz lokalnu anesteziju sve je bilo gotovo za 3-4 minuta, ja ih nisam imala puno. Nista se ne oseti, namazali su me nekom kremom i dali jedan onaj ulozak sa vaticom u mrezi, to se nosi jedan dan, zavisi od broja koji je uklonjen. Vodi racuna o higijeni u periodu posle, par dana jer je ipak sluzokoza tretirana.
Ako je broj velik onda znaju cak dati i totalnu anesteziju, tako sam cula, u svakom slucaju ne plasi se intervencije, a za dalju pojavu, tj. da se ne bi pojavili poradi na imunitetu.
Odstranjeni su laserski, meni je data lokalna anestezija, mada sam cula da negde rade bez anestezije, glupost, tada naravno boli, uz lokalnu anesteziju sve je bilo gotovo za 3-4 minuta, ja ih nisam imala puno. Nista se ne oseti, namazali su me nekom kremom i dali jedan onaj ulozak sa vaticom u mrezi, to se nosi jedan dan, zavisi od broja koji je uklonjen. Vodi racuna o higijeni u periodu posle, par dana jer je ipak sluzokoza tretirana.
Ako je broj velik onda znaju cak dati i totalnu anesteziju, tako sam cula, u svakom slucaju ne plasi se intervencije, a za dalju pojavu, tj. da se ne bi pojavili poradi na imunitetu.
ja sam imala kondilome pre godinu dana...intervenciju sam radila pod totalnom anestezijom zato sto sam se plasila da radim pod lokalnom...inace nije nista strasno,zapravo vec sutradan sam normalno setala,isla u grad,jedino malo ali vrlo malo boli kad sedis u odredjenom polozaju.Od tada se redovno pirkam,pila sam ekomer dva meseca,kazu da je on najbolji za imunitet i svako jutro sam jela med...kao zdrava ishrana....Evo vec godinu dana je sve u redu.A ko ti treba neki savet slobodno se javi.A da,imam i momka,kod njega je sve u redu,a pre nego sto sam saznala da imam kondilome imala sam odnos bez kondoma...tako da ne mora da znaci da ima i on.Samo se cuvaj u svakom pogledu....od vesa koji nosis do toga cime se tusiras i koje uloske koristis...Mi zene uvek nadrljamo obrni-okreni!!!
Eto,nadam se da sam pomogla,makar malo!
Pozdrav!!!!
Eto,nadam se da sam pomogla,makar malo!
Pozdrav!!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: KONDILOMI - POMOC
kako se odstranjuju kondilomi iz usne duplje,sa jezika?molim vas da mi neko odgovori?????????