Da li se moze ovako preneti hiv virus?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milena87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 7:27 pm

Da li se moze ovako preneti hiv virus?

Post od milena87 »

Imala sam sex sa svojim deckom, pa je nakon njegove ejakulacije deo sperme upao u moje oko. Posto tu ima kapilara i slicnog, mislila sam da pitam da li postoji opasnost da se na ovaj nacin prenese ovaj virus. Hvala unapred!
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od megili »

HIV se prenosi razmenom tecnosti. Prema teoriji moze se preneti tako i suzama i sadrzajem iz usiju, ali za to bi neko trebalo da prolije kantu suza na tebe i da ti tada imas neku otvorenu ranicu ili da popijes to! Teorijski je sve moguce, ali je praksa malo drugacija, manja je verovatnoca, ali nije nemoguce. Testiraj se radi mirnog sna, sve najbolje, pozdrav :-)
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Cek, jel ti to sumnjas da ti je decko nosilac HIV-a? :-?

megili lepo zbori... moze da se desi teoretski.

Ako ne zelis da razbijas glavu posalji decka na testiranje, ili idi ti ali tek posle 'perioda prozora'.
Bye bye little lady
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Hiv se prenosi direktnim kontaktom zarazene tecnosti koja je u dodiru sa svjezim ranicama na tijelu a nazalost i sluznice.U ovom slucaju sperma koja ima veliku koncentraciju virusa je direktno bila u kontaktu sa sluznicom oka koja je veoma osjetljiva tako da prenos(ako ti je decko hiv poz.)je veoma moguć
Odgovori