bronhitis obstr.

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
mama_lu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 4:50 pm

bronhitis obstr.

Post od mama_lu »

Bronhitis obstr. je dijagnoza mog sina koji ima 20 mjeseci.
Prije 21 dan dr. je dala dijagnozu Laringitis, koji je prošao nakon 2-3 dana.
Poslednjih 4-5 dana je kašljao, a juče kada se probudio primetila sam da otežano diše ( čulo se blago šištanje i grudni koš se dubuko uvlačio pri udisaju ). Bez povišene temperature.
Nakon pregleda dr. je dala gore pomenutu dijagnozu.
Terapija : Inhalacija tri dana , dva puta dnevno i to :
ventolini 2x5 kapi + 3 fiziološke dopune.

Molim Vas da mi neko objasni koliko je ovo opasno i o čemu je tačno riječ. Jeli ovo trenutno? Šta dalje?
jasnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 9:23 am

Post od jasnica »

Znam da si jako zabrinuta, ali mislim da ovde neces dobiti odgovor. Pokusaj na CYBERMED ili STETOSKOP sajtove, ovde samo citaju i ne reaguju.
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Laryngitis je veoma cesta pojava kod male dece.Karakterise se suzenjem disajnog puta u predelu grkljana,a najcesci okidac je virusna infekcija.
Sa uzrastom napadi gusenja se proredjuju i konacno prestaju oko 8-9 godine.Vazno je cuvati dete od prehlade.......znajte da cim pocne da mu curi nos ili se javi promuklost iza toga krenuce i gusenje.Osim Ventolina,postoje i druge inhalacije koje se ukljucuju ako je potrebno,naravno odluka i sve ostalo je na pedijatru.
Odgovori