OZILJCI NAKON LAPARASKOPIJE

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

OZILJCI NAKON LAPARASKOPIJE

Post od razocarana »

Ne znam dali ovo pitanje pripada za ovaj deo foruma ali cu ga postaviti.Imam oziljke od dve laparaskopije koje su radjene u roku dva meseca.operisana sam sa strane ginekologije.Oziljak na pupku je skroz neprimetan ali oziljci sa leve i desne strane meni jako ruzno izgledaju a kupaci i ves ih ne pokrivaju i strasno mi je sada neugodno kada idema na palicna kupnje imam utisak da ih svi vide.da li postoji neka krema ili nesto drugo da bi se oni manje videli???lepo sam potamnela ali se oni vide ovaj sa leve strane je i malo ispupcen od zadnje laparaskpoije je proslo mesec ipo.UNAPRED HVALA ONOM KO ODGOVORI!!
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Oziljak na kozi kada zaraste treba da ima sedefast sjaj, boju malo svetliju od koze i to je to. Koliko je meni poznato, postoje kreme koje ubrzavaju taj proces sazrevanja oziljka, ali nesto sto ce ga stopiti sa ostatkom koze, ne (osim plasticne hirurgije).
Oziljci ne crne na suncu, tako da, ako se suncate, oni ce ostati tako svetle boje pa ce onda biti upadljiviji. Imaju tecni puderi, to bi moglo da zavrsi posao ako nosite one majcice do pola stomaka, pa se oziljci vide. Na plazi, stvarno ne znam sta bi moglo da ih efikasno pokrije...
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Re: OZILJCI NAKON LAPARASKOPIJE

Post od vojislava »

razocarana napisao:Ne znam dali ovo pitanje pripada za ovaj deo foruma ali cu ga postaviti.Imam oziljke od dve laparaskopije koje su radjene u roku dva meseca.operisana sam sa strane ginekologije.Oziljak na pupku je skroz neprimetan ali oziljci sa leve i desne strane meni jako ruzno izgledaju a kupaci i ves ih ne pokrivaju i strasno mi je sada neugodno kada idema na palicna kupnje imam utisak da ih svi vide.da li postoji neka krema ili nesto drugo da bi se oni manje videli???lepo sam potamnela ali se oni vide ovaj sa leve strane je i malo ispupcen od zadnje laparaskpoije je proslo mesec ipo.UNAPRED HVALA ONOM KO ODGOVORI!!
Nije dobro sto si potamnela, ali dobro, to je druga prica.
Probaj da nanosis Dermatix ili da se javis dermatologu da ti ubrizgava kortikosteroide u oziljak ako je ispupcen. Ako ti tako ne bude bolje, uvek se moze otici plasticnom hirurgu
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Kontakt:

Post od razocarana »

narode mnogo vam hvala na odgovorima probacu sa tim Dermatix-om pa cu videti kako dalje!!!
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Torero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 11:57 pm

Hirurg

Post od Torero »

A da li plastican hirurg moze da otkloni oziljke od bubuljica, koje imam vec dugi niz godina? Nema novih bubuljica...
Hm...
Koja se metoda primenjuje?
radoslava stankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:51 pm
Kontakt:

Post od radoslava stankov »

Dobro jutro!!Ja sam imala ginekolosku operaciju laparaskopijom i nisu mi jaki oziljci,cak se ni nevide.Neznam kakvo je stanje kod tebe,ali probaj JOMELOP kremu,oko 450 din kosta,za oziljke je.Pozdrav!!! :wink:
Bolujem od dijabetesa od 1995. god.Imam sve komplikacije od secera.
Odgovori