Povreda ramena-HITNO

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Sena_la
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Povreda ramena-HITNO

Post od Sena_la »

Povredila sam rame pri izlasku iz autobusa 03.12.07. Imam 48.godina, radim kao sluzbenik. Hitno mi je potrban savet: "Da li je operacija neophodna?"

NMR nalaz: HIPERINTEZNI STIRI T2 SIGNAL NA PRIPOJU TETIVE SUPRASPINATUSA SUSPEKTNOM AVULZIONOM LEZIJOM I FISUROM U REGIJI PRIPOJA. MANJA SUBAKROMIJALNA KOMPRESIJA NA ROTATORNU MANZETNU.

Nalaz ortopeda posle pregleda RTG i NMR: LEZIJA SUPRASPINATUSA UZ AVULZIONI PRELOM PROKSIMALNOG HUMERUSA I IMPIGMENT SINDROM.

TH: ARTROSKOPSKA HIRURGIJA DESNOG RAMENA

Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

:( uf uf bice da mora da se operativno sanira!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
drmarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 2:28 pm

ne mora da znači

Post od drmarko »

Nema razloga da se posumnja u tačnost dijagnoza koje ste naveli, međutim ako je povreda iz decembra 2007. do sada je stanje moglo da se popravi ili pogorša,u svakom slučaju treba vam kvalitetan ortopedski pregled gde bi se i kliničkim testovima ispitao integritet rotator cuffa( strukture kojoj pripada i navedena tetiva supraspinatusa) funkcija i stabilnost ramena, kao i postojanje ili odsustvo subakromijalnog impingement-a. Tek nakon toga bi se moglo razmišljati o eventualnoj artroskopiji ramena.
Ne volim da reklamiram ali u Beogradu znam samo jednog ortopeda koji artroskopije ramena zaista radi kako treba, u svakom slučaju pre artroskopije ako ste se već odlučili još koje mišljenje vam sigurno neće škoditi
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Dijagnoza je jedno,a funkcija nesto sasvim drugo,pa je najbitnije u celoj prici koji problem vi imate i sta vam najvise smeta.
Da li ste probali da problem koji imate eventualno sanirate fizikalnom medicinom(prvenstveno mislim na vezbe,mobilizaciju i kineziotejping)?
Sena_la
Novi član
Novi član

Post od Sena_la »

Zahvaljujem se na dosadasnjim savetima, a sada jos neki podatak

Na fizikalnu terapiju sam isla od 25. decembra 2007. i idem i dalje. Prosla sam sve "struje",magnet, terapiju laserom i aktivnu kinezi terapiju, uglavnom uz pomoc fizioterapeuta. Od pocetka februara nema napredka u obimu pokreta. Napred podizem ruku do max. 70stepeni, u stranu ni do 90, unutrasnja rotacija skoro nemoguca. Bolovi su i dalje prisutni. Sada mi doktor sa fizikalne za dalje predlaze lecenje u nekoj banji.

Bila sam na "Banjici" kod dr. Borisa Vukomanovica i on je jedini, po meni, uradio kompletan pregled i evo sta je on kao nalaz napisao:

Ruptura partim m. supraspinatus dex
Fraktura avulsionis partis proximalis humeri dex.
Impigment sindroma ommae dex.

i obzirom da se radi o desnoj ruci, a moj posao je u najvecoj meri vezan za rad na racunaru, predlozio atroskopiju ramena.

Posle toga sam bila na pregledu kod drugog ortopeda dr. I. Medenice koji je potvrdio dijagnozu i takodje predlozio atroskopsku rekonstrukciju i stabilizaciju sa ankorima.

Molila bih sve koji mogu jos neki savet, predlog ili bilo sta u vezi mog problema da mi odgovore i pomognu jer ja sam sad bas u haosu i ne znam sta da radim. Normalno, podrazumeva se i predlog doktora kog bi trebala posetiti i posavetovati se.

Hvala svima.
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Post od acomegas »

Otišla si na pravo mjesto. Dr Medenica je meni u novembru radio artroskopski asistirsnu stabilizaciju ramena i ja sam prezadovoljan. U mom slučaju bilo je potrebno da se ugradi 4 Lupine Anchora i sada je sve super. Srecno!!!!!!!!!!!!!!
Sena_la
Novi član
Novi član

Post od Sena_la »

Hvala lepo na obavestenju. Sad mi je nekako lakse kad znam da sam bila kod nekoga koji zna svoj posao.

Sada me samo jos interesuje gde je intervencija radjena, na VMA ili na privatnoj klinici.

Jos jednom hvala i veliki pozdrav.
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Post od acomegas »

U mom slucaju na VMA iz razloga sto sam ja iz Republike Srpske a nas fond ZO ima ugovor sa VMA i daje nam upute. Pozdrav i srecno.
zahvalna pacijentkinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 1:40 am

za Senu

Post od zahvalna pacijentkinja »

Postovana gospodjo, izuzetan strucnjak za operativno i neoperativno lecenje ramena kod nas u Srbiji, je izvesni dr Ille Mihailo,ortoped. Covek radi u Klinickom centru Srbije .
veoma veoma zahvalna pacijenkinja
Odgovori