Povredila sam rame pri izlasku iz autobusa 03.12.07. Imam 48.godina, radim kao sluzbenik. Hitno mi je potrban savet: "Da li je operacija neophodna?"
NMR nalaz: HIPERINTEZNI STIRI T2 SIGNAL NA PRIPOJU TETIVE SUPRASPINATUSA SUSPEKTNOM AVULZIONOM LEZIJOM I FISUROM U REGIJI PRIPOJA. MANJA SUBAKROMIJALNA KOMPRESIJA NA ROTATORNU MANZETNU.
Nalaz ortopeda posle pregleda RTG i NMR: LEZIJA SUPRASPINATUSA UZ AVULZIONI PRELOM PROKSIMALNOG HUMERUSA I IMPIGMENT SINDROM.
TH: ARTROSKOPSKA HIRURGIJA DESNOG RAMENA
Hvala
Povreda ramena-HITNO
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 2:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne mora da znači
Nema razloga da se posumnja u tačnost dijagnoza koje ste naveli, međutim ako je povreda iz decembra 2007. do sada je stanje moglo da se popravi ili pogorša,u svakom slučaju treba vam kvalitetan ortopedski pregled gde bi se i kliničkim testovima ispitao integritet rotator cuffa( strukture kojoj pripada i navedena tetiva supraspinatusa) funkcija i stabilnost ramena, kao i postojanje ili odsustvo subakromijalnog impingement-a. Tek nakon toga bi se moglo razmišljati o eventualnoj artroskopiji ramena.
Ne volim da reklamiram ali u Beogradu znam samo jednog ortopeda koji artroskopije ramena zaista radi kako treba, u svakom slučaju pre artroskopije ako ste se već odlučili još koje mišljenje vam sigurno neće škoditi
Ne volim da reklamiram ali u Beogradu znam samo jednog ortopeda koji artroskopije ramena zaista radi kako treba, u svakom slučaju pre artroskopije ako ste se već odlučili još koje mišljenje vam sigurno neće škoditi
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 9:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zahvaljujem se na dosadasnjim savetima, a sada jos neki podatak
Na fizikalnu terapiju sam isla od 25. decembra 2007. i idem i dalje. Prosla sam sve "struje",magnet, terapiju laserom i aktivnu kinezi terapiju, uglavnom uz pomoc fizioterapeuta. Od pocetka februara nema napredka u obimu pokreta. Napred podizem ruku do max. 70stepeni, u stranu ni do 90, unutrasnja rotacija skoro nemoguca. Bolovi su i dalje prisutni. Sada mi doktor sa fizikalne za dalje predlaze lecenje u nekoj banji.
Bila sam na "Banjici" kod dr. Borisa Vukomanovica i on je jedini, po meni, uradio kompletan pregled i evo sta je on kao nalaz napisao:
Ruptura partim m. supraspinatus dex
Fraktura avulsionis partis proximalis humeri dex.
Impigment sindroma ommae dex.
i obzirom da se radi o desnoj ruci, a moj posao je u najvecoj meri vezan za rad na racunaru, predlozio atroskopiju ramena.
Posle toga sam bila na pregledu kod drugog ortopeda dr. I. Medenice koji je potvrdio dijagnozu i takodje predlozio atroskopsku rekonstrukciju i stabilizaciju sa ankorima.
Molila bih sve koji mogu jos neki savet, predlog ili bilo sta u vezi mog problema da mi odgovore i pomognu jer ja sam sad bas u haosu i ne znam sta da radim. Normalno, podrazumeva se i predlog doktora kog bi trebala posetiti i posavetovati se.
Hvala svima.
Na fizikalnu terapiju sam isla od 25. decembra 2007. i idem i dalje. Prosla sam sve "struje",magnet, terapiju laserom i aktivnu kinezi terapiju, uglavnom uz pomoc fizioterapeuta. Od pocetka februara nema napredka u obimu pokreta. Napred podizem ruku do max. 70stepeni, u stranu ni do 90, unutrasnja rotacija skoro nemoguca. Bolovi su i dalje prisutni. Sada mi doktor sa fizikalne za dalje predlaze lecenje u nekoj banji.
Bila sam na "Banjici" kod dr. Borisa Vukomanovica i on je jedini, po meni, uradio kompletan pregled i evo sta je on kao nalaz napisao:
Ruptura partim m. supraspinatus dex
Fraktura avulsionis partis proximalis humeri dex.
Impigment sindroma ommae dex.
i obzirom da se radi o desnoj ruci, a moj posao je u najvecoj meri vezan za rad na racunaru, predlozio atroskopiju ramena.
Posle toga sam bila na pregledu kod drugog ortopeda dr. I. Medenice koji je potvrdio dijagnozu i takodje predlozio atroskopsku rekonstrukciju i stabilizaciju sa ankorima.
Molila bih sve koji mogu jos neki savet, predlog ili bilo sta u vezi mog problema da mi odgovore i pomognu jer ja sam sad bas u haosu i ne znam sta da radim. Normalno, podrazumeva se i predlog doktora kog bi trebala posetiti i posavetovati se.
Hvala svima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 1:40 am
za Senu
Postovana gospodjo, izuzetan strucnjak za operativno i neoperativno lecenje ramena kod nas u Srbiji, je izvesni dr Ille Mihailo,ortoped. Covek radi u Klinickom centru Srbije .
veoma veoma zahvalna pacijenkinja