u zadnjih nekoliko godina prilikom prvog suncanja mi se na gornjem delu ledja (pleca) pojavi bezbroj sitnih bubuljica,prvo crvene pa posle zagnojene a posle se smiri bez obzira dali nastavim sa suncanjem ili ne.Ako duzi period opet ne suncam taj deo opet mi se isto desi kad ponovo izadjem na sunce-duzi period.
Nisam isao kod doktora niti sam necim mazao-samo je prolazilo--
ima li nacina da to sprecim i u cemu bi mogao biti problem?
Hvala
s
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
to ne mozeete da sprechite, jedino da se nikad vishe ne pojavite u solarijumu, shto bih vam i preporuchila, jednostavno tako opshte zrachenje UV zracima deluje na kozu, izazove izbacivanje masnoce i nechistoca iz podkoznog dela koze i kao shto ste sami i primetili nestanu ako nastavite da izlazete kozu UV zracima! na neki nachin to je chishcenje koze!
to je sasvim normalna reakcija koze na UV zrake!
prochitajte shta sam pisala o UV zracima na drugoj temi!
to je sasvim normalna reakcija koze na UV zrake!
prochitajte shta sam pisala o UV zracima na drugoj temi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
s
dali postoji mogucnost da nekim kremama sprecim to--recimo sa zastitnim faktorom??? ili alergijskim----dali je to na alergijskoj osnovi-----
Moze li biti nekih vecih problema ako nastavljam sa ustaljenom praksom da se suncam i dalje-ono se smiri i nestane pa opet JOVO_NANOVO
hvala
Moze li biti nekih vecih problema ako nastavljam sa ustaljenom praksom da se suncam i dalje-ono se smiri i nestane pa opet JOVO_NANOVO
hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
to nije na alergijskoj osnovi, ja kao da pricham u prazno...
to je jednostavno hemijski proces koji UV zraci izazovu u vashem telu i kosi i podkoznom tkivu, izbace se loj i prljavshita u vidu bubuljica...
u kranjoj liniji, vama bi bilo najbolje da se obratite dermatologu pa sve lepo na licu mesta da ga pitate, najbolje da se sunchate pa kad vam izadje to shto vam izadje po kozi a vi pravac dermatologu i on ce vam reci sve shto vas zanima!
pozdrav!
to je jednostavno hemijski proces koji UV zraci izazovu u vashem telu i kosi i podkoznom tkivu, izbace se loj i prljavshita u vidu bubuljica...
u kranjoj liniji, vama bi bilo najbolje da se obratite dermatologu pa sve lepo na licu mesta da ga pitate, najbolje da se sunchate pa kad vam izadje to shto vam izadje po kozi a vi pravac dermatologu i on ce vam reci sve shto vas zanima!
pozdrav!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.