Tumor mokraćne bešike
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Tumor mokraćne bešike
Operisao sam nedavno tumor u mokraćnoj bešici. Interesuju me svojstva doxorubicina, koji mi je prepisan u postoperativnom periodu. Zahvaljujem svima, koji mi mogu dati koristan savet.
Tumor mokraćne bešike
Tumor je uočen na skeneru 12.maja, a operacija TUR-metodom izvršena 19.maja ove godine. Stanje limfnih žlezda je dobro. Ne postoji invazija mišićnog sloja mokraćne bešike. Dijagnoza je -Tu vesicae urinariae C67. Kapacitet bešike dobar, sadržaj bistar, orificijumu uredni, na desnom lateralnom zidu papilarni tumor veličine oko 15 mm. Ostali nalaz uredan.
RTG pluća uredan. Posoperativni tok protekao uredno. Nakon vadjenja katetera kontrolisano i spontano sam mokrio. Urin bistar.
Patološki nalaz još nije dostavljen. Od ponedeljka počinjem sa injekcijama doxorubicin. Interesuju me svojstva ove vrste terapije. Hvala na vremenu koje ste mi posvetili.
RTG pluća uredan. Posoperativni tok protekao uredno. Nakon vadjenja katetera kontrolisano i spontano sam mokrio. Urin bistar.
Patološki nalaz još nije dostavljen. Od ponedeljka počinjem sa injekcijama doxorubicin. Interesuju me svojstva ove vrste terapije. Hvala na vremenu koje ste mi posvetili.
Cekajte vi cete dobijati doxorubicin direktno u besiku a ne kao sistemsku terapiju jer za istom nema potrebe.Ovo je kao instilacija BCG vakcine u besike sa ciljem da se izazove imuni odgovor,a ovde se daje citostatik koji ce delovati lokalno.Sve u svemu prognoza za vam je u odnosu na navedene parametre jako dobra.
Tumor mokraćne bešike
Za sada nemam više pitanja. Pojasnili ste mi zbog čega se citostatik daje direktno u bešiku. Hvala, malo ste me i ohrabrili.