molim vas za misljenje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bibica22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 4:13 pm

molim vas za misljenje

Post od bibica22 »

Zdravo svima. Imam 29 god. i pre 2 godine sam osetila vrtoglavicu koja je trajala nekoliko sati, kade se sagnem nadole mi se potencovala, kao da ne mogu da zadrzim ravnotezu. Sledela je jaka malaksalost, bolovi i stezanje u grudima koje imam i sada kao i jako krckanje, pucetanje u levo rame kade pomeram ruku. To je islo dalje pa sam pocela sa pregledima.
1)vo neurolog: MR na glava i vratni dio bila je OK, KT na glavi OK, EMG-ok, VEP ok, EEG ok-iskluceno bilo koje neurolosko obolenje.
2)krvni nalazi svi OK
3)internista: EKG sinus tahikardija 103,104/min, EHO uredni nalaz so hiperkineticki sindrom, koronaren stres test bez abnormalnosti max. frekf. 183 vo 7 min., Holter 48 casa bez s.t. depresija(15 izolirani preskoci, 1 kuplet, 1 triplet forma). Dr mi je rekao da nije od srce
4) ortoped: vratna spondiloza i polidiskopatija kako i torakalna spondiloza

INTERESUJE ME DALI OVO STEZANJE U GRUDIMA, OMAGLICE I VRTOGLAVICE MOGU DA BUDU SVE OD KICME ILI JE STVARNO NESTO SA SRCE, ZATO SO MI I NE RADI POD 100 OTKUCAI U MINUTI. INACE RADIM ZA KOMPJUTEROM 7 CASA DNEVNO. PISITE MI VASE ISKUSTVO MOLIM VAS :roll: [/i]
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

99% sam sigurna da su svi simptomi koje imate samo od kichme i polidiskopatije i spondiloze koju pominjete u torakalnom delu kichme, vrtoglavica muchnina i ortostatichki poremecaju su upravo ono shto jesi simptomi te dijagnoze, zatim suzavanje krvnih sudova u tom delu, bolno stanje kichme, skracenje mishica tog dela tela, ogranichen obim pokreta u vrati i grudnom delu kichme, spazmi musklature, fibromiogelitisi u vratnom delu kichme, poremecaju disanja i naravno sve to utiche na srchanu radnju i to je ono shto treba da lechite i na shat treba da se koncentrishete!

da ne sedite svih 7 sati na poslu, mozete valjda da ustanete na 20 minuta i da se istegnete!

otidjite negde na masazu posle posla da se mishici i ligamenti opuste!

i naravno otidjite ortopedu koji ce vam prepisati terapiju fizikalnu i kineziterapiju a ne samo da vam da dijagnozu i da vas poshalje kuci!

malo parafinskih pakovanja, ultrazvuchne masaze, laser po bolnim tachkama ako ih imate, ruchna masaza tog dela tela i vezbe za jachanje mishica koji treba da nose kichmu a ne da taj posao ostavite prshljenovima!

pozdrav!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bibica22
Novi član
Novi član

Post od bibica22 »

hvala vama na odgovoru, probala sam sa fizikalnom terapijom i laser malo me je popustilo to je bilo prosle godine. kako nemam vremena za terapije zato so radim od 7 do 7 uvece imam 2 radna mesta donela sam odlku da vezbam joga i evo vec 4 meseci to radim i bolje se osecam. Mene ne plasi ta bol u kicmi meni vise plasi ta imela vrtoglavica, a kad mi dode menzis je strasno. tada sam jedan dan tako i edvam funkcionisem. isto tako ona bol u grudima i osecaj srce kako radi pa kako preskoce jao to me vise brine. Dali je moguce ova imela (omaglice) da su stvarno od kicmi i ako me sada ne boli toliko . Dr mi kaze da sam mlada i da ne moze biti to do cirkulacije ili pritisak na nervima nego da je poverojatno to da je na nevnoj bazi. Sa hormonalnim statusom je sve u redu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa vrtoglavice i imate zbog kichme!

kad reshite problem bola u kichmi nestace i vrtoglavice!

a verujem da mozete da nadjete privatnu ordinaciju fizikalne medicine koja radi duze od 8h uveche!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

bibica22 napisao:hvala vama na odgovoru, probala sam sa fizikalnom terapijom i laser malo me je popustilo to je bilo prosle godine. kako nemam vremena za terapije zato so radim od 7 do 7 uvece imam 2 radna mesta donela sam odlku da vezbam joga i evo vec 4 meseci to radim i bolje se osecam. Mene ne plasi ta bol u kicmi meni vise plasi ta imela vrtoglavica, a kad mi dode menzis je strasno. tada sam jedan dan tako i edvam funkcionisem. isto tako ona bol u grudima i osecaj srce kako radi pa kako preskoce jao to me vise brine. Dali je moguce ova imela (omaglice) da su stvarno od kicmi i ako me sada ne boli toliko . Dr mi kaze da sam mlada i da ne moze biti to do cirkulacije ili pritisak na nervima nego da je poverojatno to da je na nevnoj bazi. Sa hormonalnim statusom je sve u redu.
Imate vremena za yogu,a nemate vremena da nadjete mesto na kome ce vam objasniti zastitne polozaje i vezbe koje su neophodne za korekciju posture i jacanje misicnog midera kicme.Kao sto koleginica rece ima ordinacija koje rade i posle 20 h.Ne zavitlavajte se sa yogom i ostalim pomodnim instant resenjima.Nadjite terapeuta koji ce ciljano da vam ukljucuje vezbe za vas problem!!!
bibica22
Novi član
Novi član

Post od bibica22 »

Vidite, jas sam toliko odlazila od lekara do lekara da sama sam morala da uradim neso za sebe. Kako god gledati (izvinte zbog greske jas sam iz makedonije) prvo su me pratili na Rt na pluca zato sto i danas imam vise problema sa predni dio stezanje u grudima otkolku bolovi u kicmi. Potom sam radila Rt na vrat i torakalni dio i na snimcima rengenolozi nisu ocitali neki problem . Doktor sa fizikalne medicine mi je rekao da imam diskopatiju vratnu, a ortoped samo spondilozu vratnu i torakalnu. Kome da verujem jedan je rekao da je stezanje od kicmi drugi da nije da je srce u pitanju. ja stvarno se mucim. A, isla sam na fizikale terapije i molila sam da mi kazu koje vezbe a oni pa znas za vrat i onako lagani vezbi za ramena, ali koji su ti . . . . nisu imali vremena da demonstriraju. kad su me pustili na kontrolu doktorka mi je rekla prodolzi sa terapijom imas spondilozu sa urkartrozu (ako sam tacno napisala). I sada. . . ecite mi koji je pravi put? Ja sam pocela od vrtoglavice i danas svakodnevno to me muci kao i stezanje u grudima. Nisam pod stresom, nemam nemam neki seriozniji problem. Ja vas razumem ali da krenem sa vezbama i fizikalnom opet. . sta je najbolje. Ispratili su me zbog bolovi u kostima da uradim i sken na koski i naod je bio u redu. Hvala vama i pisite mi
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Kod fizijatra da vam se prepishe terapija i lepo na fizikalnu i kineziterapiju :)

Srecno!
Odgovori