Evo ovako... Ozlijeda se dogodila 30.05.2008... poskliznuo sam se na betonu (ishao sam sa mokre trave) i u zhelji da ne padnem na ledja trznuo sam naprijed i ljevom se nogom docheko, ali sam "prejako" stao i noga mi je propala u koljenu nazad i malo u lijevo... nogu sam mogao saviti skroz, ali sam imao osjechaj da che mi skroz propati ako je ispravim i oslonim se na nju..... bolovi nisu bili strashni, ali kad se ohladilo bolilo je malo vishe.... nisam se ni pokushavao osloniti na tu lijevu nogu da ju ne bi skroz shebo..
istu vecher sam otishao na urgentnu...
dijagnoza je s800 - kontuzija koljena, distorsio genus lat. sin.
odmah su mi stavili tutor longetu, preporuchili mirovanje, analgetik
rtg: bez koshtane traume
molim za pomoch....
p.s. mislim da sam istegao zadnju lozhu, list na lijevoj strani
hvala unapred
Molim za pomoć oko koljena
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 6:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Molim za pomoć oko koljena
"...can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"....
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Nemash ti shta sam da mislish i zakljucujesh shta si povredio i istegao kada je dijagnoza jasna!
Longeta je stavljena sa razlogom, da ne divljash i da se ne pomerash kako ne bi povredu josh vishe povecao!
Odmiruj koliko ti je recheno a posle cesh dobiti vezbe i savete da ojachash mishic prednje loze kako bi oslobodio zglob kolena i prebacio opterecenje na mishice!
Longeta je stavljena sa razlogom, da ne divljash i da se ne pomerash kako ne bi povredu josh vishe povecao!
Odmiruj koliko ti je recheno a posle cesh dobiti vezbe i savete da ojachash mishic prednje loze kako bi oslobodio zglob kolena i prebacio opterecenje na mishice!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
hvala na (djelomichnom) odgovoru... zashto kazhem djelomichnom, pa zato shto mi niste rekli da li imate kakvih iskustava ili neshto slichno sa tim propadanjem koljena u nazad... da li je to samo mishich ili je neshto mozhda od ligamenata puklo....
btw ja sam i Vinkovaca, a u vinkovcima nema bash pravih doktora tako da ne vjerujem ni u ovu dijagnozu
hvala unapred
btw ja sam i Vinkovaca, a u vinkovcima nema bash pravih doktora tako da ne vjerujem ni u ovu dijagnozu
hvala unapred
"...can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"....
- tamaraft
- Stalni član
o ovoj temi smo pisai milion puta na forumu, potrazite u ortopediji pa mozda nadjete josh neki zanimljiv savet!
ako nema koshartnih oshtecenja onda su u pitanju ligamenti kojima ponekad treba mnogo vishe vremena da zarasti nego kostima, odmirujte to vreme koje vam je recheno da mirujete, nemojte da opterecujete tu nogu i koleno, imali ste srece pa nije kost neka pukla, sad vam ostaje samo da budete strpljivi i da to zaraste kako treba!
ovo shto pishe u nalazu: kontuzija koljena, distorsio genus lat. sin. shto znachi bukvalno POTRES kolena i znachi da imate distorziju tj uganuce lateralnog tj spoljashnjeg ligamenta levog kolena!
pokushajte da nadjete doktora koji ce vam preposati i fizikalnu terapiju i dok imate longetu, magnet ili bioptron lampu da se ubrza i pospeshi zarastanje!
a to shto vas boli sa zadnj strane jesu ligamenti i mishici koji su padom se oshettili i mozda iskidali, poshto pad kkav ste imali zna oshteti i kost i ligamente i mishice i kozu, slozena povreda je u pitanju i zato ej najbolji nachin lechenaj upravo ta longet akoju ste dobili kako ne bi mrdali to koleno, poshto kad se ljudima samo kaze da moraju da miruju a ne stavi im se longeta oni ne miruju, takva je priroda choveka!
bol u mishicima ce da prestane sam od sebe! mozete ako hocete da mazete geom Deep relief koji ce umanjiti bol i olakshati povredu!
ako nema koshartnih oshtecenja onda su u pitanju ligamenti kojima ponekad treba mnogo vishe vremena da zarasti nego kostima, odmirujte to vreme koje vam je recheno da mirujete, nemojte da opterecujete tu nogu i koleno, imali ste srece pa nije kost neka pukla, sad vam ostaje samo da budete strpljivi i da to zaraste kako treba!
ovo shto pishe u nalazu: kontuzija koljena, distorsio genus lat. sin. shto znachi bukvalno POTRES kolena i znachi da imate distorziju tj uganuce lateralnog tj spoljashnjeg ligamenta levog kolena!
pokushajte da nadjete doktora koji ce vam preposati i fizikalnu terapiju i dok imate longetu, magnet ili bioptron lampu da se ubrza i pospeshi zarastanje!
a to shto vas boli sa zadnj strane jesu ligamenti i mishici koji su padom se oshettili i mozda iskidali, poshto pad kkav ste imali zna oshteti i kost i ligamente i mishice i kozu, slozena povreda je u pitanju i zato ej najbolji nachin lechenaj upravo ta longet akoju ste dobili kako ne bi mrdali to koleno, poshto kad se ljudima samo kaze da moraju da miruju a ne stavi im se longeta oni ne miruju, takva je priroda choveka!
bol u mishicima ce da prestane sam od sebe! mozete ako hocete da mazete geom Deep relief koji ce umanjiti bol i olakshati povredu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
-
- Novi član
- tamaraft
- Stalni član
nema svrhe da se zrachite kroz longetu, zrachite gornji deo kolena, pomerite gazu i zrachite koleno odozgo, prodiranje zutih zraka je i do 10 cm kaoo su nas uchili