Imam neke promene na kozi. Niko ne moze da mi kaze 100% sta je svi nesto predpostavljaju. Molio bih preporuku za dobrog dermatovenerologa, ali zaista dobrog koji ume da postavi dijagnozu.
Za sada su dijagnoze
Folicculitis
Vasculitis cutis lymphocitica in obs
Mastocitosis cutis in obs
Darierov znak suspektno pozitivan
Uradio sam jetrene probe i one su u redu. Albumini su blago poviseni.
Histamine u urinu mi niko nije rekao da radim, a koliko znam kod sumnje na mastocitozu se radi test urina na histamin da se odredi njegova kolicina tj ima li povecanja nivoa histamina u organizmu.
Biopsiju se svi trude da izbegnu.
Vasculitis cutis....molim pomoc
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
-
- Aktivan član
A ko je dobar?vojislava napisao:Mora da se uradi isecak koze, biopsija, koji se kasnije salje na mikroskopsku analizu. To je uslov svih uslova ukoliko se radi o pomenutim dijagnozama. Nadji dobrog dermatologa da ne bi gubio vreme
Rekli su mi da ne mogu da mi rade biopsiju zato sto su promene starije a na starijim promenama ne moze da se vidi sta je u pitanju , nego mora da se ceka da se pojavi neka nova.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Hvala na odgovoruvojislava napisao:Ne moras da cekas na novu promenu. Ponekad se i pregledom moze napraviti razlika da li je vaskulitis ili ne. Ako se sumnja, mora da se radi biopsija. Vaskulitis ne mora da bude naivna stvar. Javi se dobrom dermatologu da ne bi gubio vreme
Mozes li da mi preporucis nekog dermatologa?