SVRAB STOPALA I ANUSA
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
SVRAB STOPALA I ANUSA
Pre desetak godina mi se pojavio neizdrziv svrab i crvenilo na tri prsta leve noge koji sam suzbijao ,,Kansenom,,, tj. posle mazanja tri puta dnevno se gubilo crvenilo i svrab, ali čim prestanem sa mazanjem posle nedelju dana vrati se svrab a zatim i crvenilo. Pre šest meseci isti svrab mi se pojavio oko anusa , ali ,,Kansen ,, ne pomaze. Malo je bolje stanje sa ,,lamisilom,, ali ne prolazi . Napominjem da mi se i prvi i drugi slučaj desio posle terena , tj. loše higijene u trajanju od nekoliko nedelja. Šta raditi?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
gljivice, bakterije, pa chak i hrana koju jedesh zna da izazove svrab anusa! ili je moguce samo da si preneo posteljinom gljivice sa jednog mesta na drugo!
vodi rachuna shta jedesh, vodi rachuna o higijeni, posle svake velike nuzde operi analni otvor i posushi ga, ne dozvoli da se vlaga i znoj zadrzavaju jer to pogoduje gljivicama!
ako kansen ne pomaze morash naci drugu kombinaiju, jachanje imuniteta, pijenje dosta vode, izbegavanje slatkisha tj velike kolichine shecera i posavetuj se sa doktorom opshte prakse, mozda ti preporuchi uzimanje antimikotika oralno, tipa diflukan tablete!
vodi rachuna shta jedesh, vodi rachuna o higijeni, posle svake velike nuzde operi analni otvor i posushi ga, ne dozvoli da se vlaga i znoj zadrzavaju jer to pogoduje gljivicama!
ako kansen ne pomaze morash naci drugu kombinaiju, jachanje imuniteta, pijenje dosta vode, izbegavanje slatkisha tj velike kolichine shecera i posavetuj se sa doktorom opshte prakse, mozda ti preporuchi uzimanje antimikotika oralno, tipa diflukan tablete!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.