Hitno-Posledice saobracajke

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Rakija_connecting_people
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 12, 2008 4:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hitno-Posledice saobracajke

Post od Rakija_connecting_people »

Hitno mi je potrebna pomoc.Da sam u Srbiji otisao bih kod ortopeda ali posto sam u Indoneziji a ovde je strucnost lekara vise nego diskutabilna, moram ovim putem da potrazim pomoc.Naime pre nekoliko meseci sam imao saobracajku,vozio sam motor i na mene je direktno naleteo kombi, tom prilikom sam povredio levu ruku i sada biceps na toj ruci "ne postoji".Bio sam ovde kod nekog lekara i on mi je rekao da mi je misic "pokidan" ali nije objasnio ni kako ni gde,niti sam dobio nekakve savete za rehabilitaciju ni lekove.Misic sam po sebi "radi" ali nemam snage da podignem vise od 5lbs odnosno oko 2.5kg ranije sam vezbao sa 10-15 kilograma biceps, nisam bilder a u teretanu idem zbog zdravlja, jer su ovde uslovi zivota prilicno teski za ljude koji su navikli da shetaju.Inace treniram aikido i ova povreda mi u tome uopste ne smeta jer je koncept ove vestine drugaciji i ne koristim mnogo fizicku snagu.Moze li mi neko pomoci biceps leve ruke uopste nema normalan oblik a nije pokidan poprecno,rendgenske snimke mogu da postavim ali mislim da oni nece vredeti jer su ovi konji iste napravili da bi mi uzeli pare i na njima se samo vidi normalna kost.Ukoliko neko moze da mi pomogne bio bih zahvalan.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

hm, prvo je jako teshko ishta pisati na nevidjeno,

prvo i prvo nisi napisao kada se to tachno desilo, da li si bio hospitalizovan ili nisi, ne znamo kako taj mishic izgleda ni sada ni kad je bio povredjen, da li je u pitanju bila otvorena, zatvorena povreda, da li je taj deo tela bio neko vreme nepokretan ili ne, da li je nilo neuroloshkih poremecaja ili ne, da li ochuvan senzibilitet koze...

rendgenski snimak nam ne znachi nishta ako nije bilo preloma kosti vec je tebi mishicno tkivo povredjeno, bitno je kako izgleda taj mishic sada, bez ikakvih snimaka i magentnih rezonanci, bolje je da slikash digitalnim aparatom nadlakticu kada je lakat opruzen i kada je savijen da bi bar odprilike znali o chemu se radi!

nemoguce da nigde na nalazima ili nekoj otpusnoj listi ne pishe dijagnoza i tachna lokacija povrede!

onda je bitno da kazesh da li imash potpun obim pokreta u zglobu lakta, da li mozesh da izvrshish fleksiju i ekstenziju lakta do maximuma.

tj treba da nadjesh terapeuta koji ce to poledati i proceniti stanje i raditi sa tobom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Rakija_connecting_people
Novi član
Novi član

Ok pocecu da odgovaram na pitanja pa se mozda i razumemo.Prvo moram da ti ponovim jos jednom,ja sam trenutno u INDONEZIJI ovo naglasavam zato sto ovde doktori ne znaju da odstrane masno tkivo...sto se kod nas koliko ja znam radi ambulantno...ako sam se dobro izrazio.Ok ovako povreda se dezila pre oko 3 meseca i opisacu je do detalja, ja sam vozio svojom stranom puta a na mene je iz suprotnog pravca naleteo kombi koji se kretao prilicno velikom brzinom ja sam na svu srecu vozio oko 40 na sat pa nisam pretrpeo prelome i vece povrede.Osim posecenog nosa i te ruke za koju nisam ni primetio da je povredjena prvih nekoliko dana.Bio sam hospitalizovan citavih nekoliko sati (dva mislim).Povreda nije bila otvorena,kazem nisam je ni primetio jer sam prvih nekoliko dana mislio da sam samo ugruvan,posto mi je volan motora udario ruku,ja sam prilikom sudara polomo glavom sofersajbnu kombija i preleteo isti (ovde kazu da indonezani ne prezive takav udes).Ruka mi je apsolutno pokretna u svim pravcima i savijem je i opruzim do kraja.Neurolog koji me je pregledao rekao je da je sa njegove strane sve uredu i uputio me kod ortopeda koji me je sao pogledao,nikakve analize niti dodatni pregledi nisu obavljeni.Ispod ramenog misica ili sklopa misica (ja sam ne strucan i ne znam termine ali se trudim da opisem sto je moguce bolje), imam neobicno zadebljanjea, biceps prilikom savijanja ruke ne postoji jednostavno nema oblik.napravicu slike pa cu pokusati da ih postavim mada ne znam kako se to radi, ali potrudicu se.
Rakija_connecting_people
Novi član
Novi član

Evo konacno sam uspeo da napravim neke slike.
[/img]Slika
[/img]Slika
ovo je opruzena:
Slika
a ovo savijena:
[/img]Slika
e sad nisam bas najbolje razumeo sta znaci "senzibilitet koze" ali sam otkrio da kada na gornjem delu bicepsa pipnem sredinu misic kao da ima rupu...[/url]
Rakija_connecting_people
Novi član
Novi član

Kako vidim mene ste zaboravili????? Moze li mi neko reci sta da radim kakve vezbe da radim ili kako da lecim povredjenu ruku?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sto rece tamaraft pre neke dve nedelje, jako je tesko pisati "na nevidjeno".
Jedna od mogucnosti je da je prilikom udesa biceps pukao i da zato ruka funkcionise oslabljeno. Ipak, da bi se to potvrdilo ili iskljucilo, potreban je klinicki pregled, mozda pregled ultrazvukom ili MRI.
Rakija_connecting_people
Novi član
Novi član

U poslednjih nekoliko dana imam nekontrolisano sitno grcenje misica ramenog pojasa i tricepsa a oblik bicepsa mi se polako vraca zato sto sam poceo da vezbam ponovo.... Ovde od lekara nema nista,da li je moguce posle nekog vremena izvrsiti operaciju ili neku popravku tog misica? Ja cu ovde ostati jos dve godine minimum.Ah da jos jedno pitanje sta je dobro da koristim za popravku istegnutih tetiva i misica posto se u lekove slabo razumem, a doktor mi je ovde dao nekakav Supplement kako ga oni zovu.Ako postoji nekakvo alternativno resenje za ovakve povrede voleo bih da saznam. Unapred hvala.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako je misic poceo da se vraca, mozda je bolje ne pribegavati operaciji, vec pustiti vezbama da dovedu do oporavka.
Odgovori