Epididimitis?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Epididimitis?

Post od Babyboom »

Mog muz je nedavno otisao kod urologa zbog povremenog bola ispod levog testisa. Na UZ nsta nije pokazalo, a pipanjem je kao opipao malo zadebljanje i napisao ovu dijagbozu. Dobio je Ciprocinal 5 dana. Posto bol nije prestao otisao je opet, ovaj putje bio drugi dr, koji nista nije napopao ali reakao da uradi Uk i spermokulturu. UK je sterilna, a u spermi pise malo streptococcus pneumoniae i pio je Panklav 10 dana. Sad cekamo da prodje nedelju dana da uradi ponvo spermokilturu, verujem da ce biti sterilno.
Ono sto nas zanima dok cekamo je sta je sledeci korak? Bol je tu, bakterija nema...Onaj prvi dr je pominjao da ako ne prodje mora da se secne da se vidi.
Uplaseni smo jer planiramo bebu. Koliko mala kolicina ovih bakterija moze da utice na spermogram? Sta je sledece i koliko moze da bude opasno?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Sacekajte novi nalaz,,,,nema potrebe da brinete i budete pod stresom 10 dana,ako je nalaz los,lekar koji ga je pregledao ce dati odgovarajucu terapiju i opet ce sve biti u redu.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm

Post od Babyboom »

Takav odgovor sam i ja mogla da napisem.
Prvi put sam na ovom forumu i mislila sam da cu dobiti misljenje urologa.
Ako nalaz spermokulture bude uredan, prosto je pitanje sta je sledeci vid terapije? Sigurno nece dobiti antibiotike!

Da li se taj Epididimitis operise i kakva je ta operacija?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Odlicno !
Posto ste mogli,Vi nastavite sami sebi i da dajete odgovore,a ja cu da nadgledam ;)

Postoji jedna narodna izreka "Lepa rec i gvozdena vrata otvara" ali Vi za nju sigurno nista culi.

Pozdrav :D
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori