Vodila sam dete na Vma da mu izvade krpelja i urade analizu istog.
Koleginica sa infektivne tvrdi da je to bacanje para i da nalaz prakticno nista ne znaci.Posto mi je ovo potpuno nepoznata oblast molim za savete,informacije ,iskustva.Hvala unapred...
Krpelji....
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Oni urade analizu krpelja da vide da li je on zarazan, pa ako jeste , ulazi se u proceduru lecenja, antitela se proveravaju posle cetiri nedelje. Mi smo preventivno pili antibijotik jer je krpelj bio zakacen duze od 24h (a nismo ga dali na analizu ). Ovo su instrukcije koje smo dobili od doktora, dermatologa.
Ех сад. Па чак и да је крпељ заражен...не мора да значи да ће инфицирати човека. То се у ствари ретко и дешава. Мора бити на телу дуже од 24 сата. И мора повратити...што и уради кад се на њега ставља алкохол..зато се не сме ништа стављати.milisa napisao:Oni urade analizu krpelja da vide da li je on zarazan, pa ako jeste , ulazi se u proceduru lecenja, antitela se proveravaju posle cetiri nedelje. Mi smo preventivno pili antibijotik jer je krpelj bio zakacen duze od 24h (a nismo ga dali na analizu ). Ovo su instrukcije koje smo dobili od doktora, dermatologa.
Колико ја знам, борелије се траже у кожи пацијента са еритемом мигранс. То и пише у критеријумима за дијагнозу у Наташином линку.
Из тих разлога је ваша колегиница помислила да је та процедура била можда непотребна. А и ја се прикључујем сумњи.
а опет то је можда само ствар различитих школи...као и осигурања

свако добро
Sigurno da nije svaki krpelj nosilac lajmske bolesti ali za svaki slucaj mislim da treba da se odradi analiza.Mog sestrica je ujeo krpelj i boga mi to se malo zakomplikovalo jer mu se mesto dobro zacrvenelo.Morao je da prima antibiotike i nisam sigurna da li posle mesec dana ili tak nesto bila je neka provera.