Moja mala devojcica od godinu dana po zadnjoj konstataciji lekara dermatologa (dr.Paravine iz Klinickog centra u Nisu) ima ihtiozu. Koza joj je perutava po celom telu, suva u predelu lica, saka i stopala a sasvim normalna koza joj je u predelu gde dolazi pelena. Posto se dete cese, pretpostavljamo i da ima osecaj svraba.
Doktorka je rekla da je to iskljucivo nasledna bolest, medjutim, ni u mojoj ni u supruginoj porodici niko nije bolovao od te bolesti.
Posle rodjenja receno nam je da je perutavost posledica prenesenosti bebe i da ce trajati oko 15-tak dana, ali s obzirom da se to produzilo sa nekih 4 meseca starosti deteta posetili smo lekara (dr.Kamenova iz Doma zdravlja u Nisu) koji je na osnovu analiza krvi konstatovao da je narusena struktura celija i da treba da se prvo to leci i da je to uzrok i 4 spontana pobacaja pre prvog deteta (koje nema nikakvih problema) i 2 pre ovog.
Preporucio je OMEGU 3 koju dete pije vec oko 4 meseca.
Dr.Paravina koja nam je pre oko 2 meseca postavila konacnu dijagnozu preporucila je ulje LINOLU i krem sa ureom, kao i kupanje u vodi sa morskom solju koje smo posle par puta izbacili jer je bilo jos gore.
Situacija je sada takva da se koza za nijansu poboljsa posle kupanja, ali se ponovo posle nekoliko dana isperuta.
Interesuje me kakvi su nacini lecenja (ili izlecenja) jer bih hteo da moje dete bude kad poraste normalna devojka i da me ne kritikuje da nisam preduzeo sve sto sam mogao. Unapred zahavljujem i veliki pozdrav!
Ihtioza kod bebe
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ihtioza
Mogu Vam napraviti preparat za Vašu devojčicu koji će delovati emolijentno i ublažiti suvoću kože. Ipak, prvo se konsultujte sa dr Goranom.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Ihtioza
Prof Paravina iz Nisa je odlican dermatolog. Bilo bi dobro da tačno prepisete njenu dg pa da se sa mr ph Silviom konsultujem oko najboljeg preparata jer ima vise razlicitih vrsta ihtioza a neke se razlicito zbrinjavaju.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Dijagnoza je Erythrodermia ichtyosiformis (barem tako pise u izvestaju specijaliste) mada ja nisam u to siguran jer sam lutajuci po Internetu nasao da postoje razne vrste, a navedena ima puni naziv Erythrodermia ichtyosiformis congenitalis bullosa i odlikuje se i plikovima sto kod moje bebice nije slucaj.
U medjuvremenu su mi se javili neki korisnici sa savetima da su proizvodi FLP-a tj. Aloe vere dosta pomogli u slicnim slucajevima.
Sta Vi mislite o tome?[/i]
U medjuvremenu su mi se javili neki korisnici sa savetima da su proizvodi FLP-a tj. Aloe vere dosta pomogli u slicnim slucajevima.
Dijagnoza je Erythrodermia ichtyosiformis (barem tako pise u izvestaju specijaliste) mada ja nisam u to siguran jer sam lutajuci po Internetu nasao da postoje razne vrste, a navedena ima puni naziv Erythrodermia ichtyosiformis congenitalis bullosa i odlikuje se i plikovima sto kod moje bebice nije slucaj.
-
- Saradnik
Aloja
Da li da maže ili da pije?
U svakom slučaju neće škoditi, a da li će pomoći, videćete sami. Srećno!
U svakom slučaju neće škoditi, a da li će pomoći, videćete sami. Srećno!
Samo da Vam kazem da smo poceli sa koriscenjem Aloe vere pre dva meseca i da ima vrlo blagih poboljsanja (ili mi se samo cini posto sam subjektivan).
Na jednoj prezentaciji su mi rekli da ce se bolest "trajno izleciti" ili je to samo reklama za FLP!?
Interesuju me iskustva drugih u lecenju te bolesti sa primenom Aloe vere!
Pozdrav,
Na jednoj prezentaciji su mi rekli da ce se bolest "trajno izleciti" ili je to samo reklama za FLP!?
Interesuju me iskustva drugih u lecenju te bolesti sa primenom Aloe vere!
Pozdrav,
-
- Saradnik
Re: Ihtioza
Iz navedene dijagnoze sta bi mi Vi preporucili?goranai napisao:Prof Paravina iz Nisa je odlican dermatolog. Bilo bi dobro da tačno prepisete njenu dg pa da se sa mr ph Silviom konsultujem oko najboljeg preparata jer ima vise razlicitih vrsta ihtioza a neke se razlicito zbrinjavaju.