sta je ovo-hitno

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
sladjanaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 12:25 am

sta je ovo-hitno

Post od sladjanaaa »

Da li neko zna sta je ovo i sta da radim s time- pocne kao obicna bubuljica ali se stvori plik koji pukne pa se napravi rana koja se siri, pa na kraju imam 2 cm kraste i oguljene koze iz koje curi limfa. Posle dve nedelje prodje samo od sebe ali se vraca stalno a inficira se i koza okolo pa izadje vise komada po telu.Da li zna neko sta je to?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Shta he lichen sclerosus?

Lichen sclerosus je dugotrajni kozni problem. Najchesce napada genitalnu i analnu regiju a ponekad se moze javiti i na gornjim delovima rupa, na grudima ramenima.

Od Lichen sclerosus oboljevaju zene, chesto posle menopauze, a retko mushkarci i deca.

Simptomi

U ranom periodu bolesti pojava belih tachaka po telu, neobichno sjajne i glatke. Kasnije ove tachne prerastaju u vece belege da bi posle postale tanke i naborane. Tada se koza lako moze 'pocepati' a crvene i ljubichaste modrice su uobichajene. Ponekad koza izgleda kao da je izranjavana. Ponekad kada je bolesta blaga moze proci i bez ovih simptoma!
Ostali simptomi mogu biti svrab, bol i neprijatan osecaj pri dodiru tih mesta, krvarenja, plikovi.

Uzrok nije josh sasvim poznat!

Dijagnostikuje se jednostavno pregledom ii ako je potrebno doktor uzima deo koze, vrshi biopsiju da bi se iskljuchio sve ostale mogucnosti.

Lechenje, na gornjim delovima trupa i ramenima se ne lechi vec promene same nestanu vremenom dok se analna i genitalna regija mora lechiti kako ne bi izazvala rak koze na tim mestima gde se koza menja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Moze biti i herpes.
The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it.
wonder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od wonder »

imam isti problem,bukvalno.konstatovan mi je ekcem na ruci koji se javlja periodicno(u mom slucaju zimi,stalno)kad su mi ruke na hladnoci.prepisali su mi esperson mast da stavim kad imam taj problem.provjeri da nesto ne diras pa da od toga ne iskace,a inace najbolje bi bilo da podjes kod dr
Odgovori