ravni tabani kod starijih

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
damar23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2005 11:38 pm

ravni tabani kod starijih

Post od damar23 »

Da li je moguce ispraviti stopala u 20-oj godini zivota?
:roll: :)
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mogucnost ispravljanja deformiteta stopala zavisi od uzroka deformiteta, stepena deformiteta i dela stopala koji je zahvacen. Ovako je pitanje suvise sturo.
damar23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2005 11:38 pm

Post od damar23 »

Pa nisu strasno deformisana, onako od 1-5, recimo 3 ? :-?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako se radi o ravnim tabanima, moze da se proba sa nosenjem ulozaka, s tim sto se treba postepeno privikavati na uloske. To podrazumeva nekoliko dana nosenja po pla sata dnevno, pa svakih 5-7 dana produzavati nosenje jos po pola sata. Sem toga, leti nije lose nositi papuce sa gumenim jezicem (nisam siguran kako bih ih bolje opisao), s tim sto se i na njih treba privikavati kao i na uloske.
clannn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 11:49 am

Post od clannn »

Nisam hteo da pravim novu temu.

Ja sam imao ravne tabane... nisu sad bas savrseni, ali sam ih dosta popravio trcanjem, jacanjem listova, i malo vezbi (mozda jedna-dve) sto imaju za ravne tabane.

Jos nisu dobri, ali su mnogo mnogo bolji nego ranije. Nadam se da ce se jos popraviti.

Tako da hocu da kazem ako neko ima problem neka samo vezba, vezba i vezba....
Odgovori