Bol u stopalima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Bol u stopalima

Post od girl_from_nowhere »

Pre nekog vremena sam krenula na ples i skoro sam kupila plesne cipele, pravljene po meri. Juce sam prvi put plesala u njima medjutim posle pola sata je uzasno poceo da me boli deo iznad prstiju, znaci onaj deo na kome je naveci pritisak. Izdrzala sam 2 sata koliko i traje trening ali sam jedva cekala da se izujem. Posle pola sata u patikama bol je prestao.
E sad, ja inace nikad nisam hodala u cipelama na stiklu pa se nadam da je to period privikavanja, da li je to moguce? Inace imam ravne tabane i jako dugacko a usko stopalo pa me brine da nije od toga ili mozda od kicme?
Volela bih da cujem neki komentar ili savet.
Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

rekoh vec, pitajte trenera za vezbe i sachekajte da se mishici i ligamenti naviknu na novu povrshinu oslonca, tj na nove plesne cipele! i ne povecavajte telesnu masu!

kad ste kod kuce pravite toplo hladne kupke, lavor sa toplom vodom u lavor sa hladnom pa malo u jedan pa u drugi da pojachate cirkulaciju i opustite liagnete!
i kupije deep relief i mazite pred spavanje, on hladi i opushta tkivo i daje blagu anesteziju! prija na umorna stopala!

i shto se boja na jastuchicima tich eprobajte silikonske uloshke samo za te jastuchice ispod prstiju, ako vam odgovaraju za ples oni lepo amortizuju pritisak!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori