Akne i kontraceptivne pilule

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
baby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 28, 2005 11:06 pm

Akne i kontraceptivne pilule

Post od baby »

U kolikoj meri kontraceptivne pilule mogu da pomognu u lecenju akni?
Da li je potrebno da ginekologu pre odredjivanja kontreceptivnih pilula naglasim da imam i problematicnu kozu i da bih zelala da te koje mi prepise imaju iticaja i na akne?
Uopste da li sve podjenako deluju na akne ili postoje one koje imaju veci odnosno manji efekat?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Princip delovanja hormonskih tableta kod akni je gotovo identican. Preparati se razlikuju u kombinaciji i dozi hormona. Svakako bi trebalo da se konsultujete sa ginekologom pre započinjanja terapije!
baby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 28, 2005 11:06 pm

Post od baby »

Ja sam se vec konsultovala sa svojim endokrinologom a kod svog ginekologa idem za koji dan jer sigurno ne bih nista uzimala bez kosultacija sa njom i potrebnih analiza. Mene je upravo interesovalo ovo na sta ste mi Vi odgovorili tj. da je sto se akni tice svejedno koje pilule ce mi prepisati.
Veliko Vam hvala na ovom a i na svim odgovorima koje ste mi do sada dali.
Forum za dermatoligiju je definitvno najefikasniji zahvaljujuci Vama i Gorani...jos jednom hvala
Pozdrav
Odgovori