posle porodjaja

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

posle porodjaja

Post od maja84 »

porodila sam se u decembru,dojim bebu,ali je problem moja kilaza,zbog dojenja ne mogu na dijetu,imam 10 kg viska,da li neko ima neki savet ili da je uspela neka mama da se izbori sa tim,hvala!
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

I ja sam se porodila u decembru i imam oko deset kg vise. :)
Do pre dve nedelje nisam uopste vodila racuna o ishrani, tacnije, njenoj kolicini. I kilaza je naravno stajala, ne racunajuci prvih deset koje sam izgubila posle nekoliko dana. Medjutim, kako sam izbacila sasvim slatkise, pocela da jedem iskljucivo zdravu hranu, da se ne prejedam...za svega nekoliko dana, smrsala sam oko 3, 4 kg. I sada stojim. Cak sam odlucila i da se ne merim. Jer, kako kazu 'drugi' , potrebno je da prodje oko godinu dana od porodjaja da bi se povratila stara kilaza. Ja sam mislila da cu odmah nakon porodjaja poceti sa dijetom... ali, eto, zbog dojenja ne bi bilo u redu.
I nisam bas bila od neke pomoci...verovatno i sama sve ovo znas.
Pozdrav.
:D
Slika
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

Ja sam se porodila u septembru,za vreme trudnoce sam se ugojila oko 15 kg s obzirom da je beba bila teska preko 4200, ja sam posle porodjaja imala svega 4-5 kg viska..ali tu nije kraj price,zbog krize sa dojenjem i vodjena mislju da cu samo ``dobrom i kvalitetnom hranom sacuvati mleko, ja sam nabacila jos 6-7 kg,Kad sam konacno prestala da je dojim(jer je to postalo mucenje i za mene i za nju) za dva meseca sam skinula oko 10 kg (uz dijetu naravno) i tako da jos nisam na staroj kilazi, mad sm za praznike pauzirala sa dijetom, i ako sada imam samo nekoliko kg vise nego pre sebi delujm jos uvek kao mama slonica sa malim mrsavim sloncetom :lol: :lol: :lol: ! U sustini samo trba biti uporan i sve ce se dostici pa i ideealna kilaza Ali mi bi smo nekako da lepo jedemo i da se lepo nosimo - e pa ne moze izgleda moramo da platimo cenu toga sto imamo tu privilegiju da radjamoooooo!!!!! Pozdrav zenske i ja se evo uclanjujem u klub mama koje imaju koje kilce visaka!
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od snajka »

Bez brige!Meni je samo dojenje i pomoglo da smrsam inace neznam kada bih i kako drugacije.Samo nastavi da dois .ja sam se u trudnoci ugojila 17 kilograma a kada sam se porodila ostalo je nekih desetak.ali je za 3-4 meseca i to nestalo ali fazon je u tome i da budes fizicki aktivna dakle sto vise kretanja i nema te da brinete.EPA MAME SRECNO VAM SA MRSAVLJENJEM!!! :D :D :D
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Agarikus »

samo nastavi sa dojenjem i bez brige jer dojenje sagoreva kalorije.Naravno ne treba da jedes vise nego sto treba nego normalno i kvalitetnu hranu (bez testa i slatkisa).Izgubices kilograme sigurno a kad beba pocne da hoda bices mrsavija nego ikad pre.
Odgovori