SNIZENA ALKALNA FOSFATAZA

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

SNIZENA ALKALNA FOSFATAZA

Post od Dragana Petrovic »

Zanima me sta mislite zasto bi mogla biti snizena alkalna fosfataza i ureicna kiselina u krvi. Pri tome , subjektivni sam potpuno ok, rutinski sam dala krv na analizu. Znama sve razloge zasto bi one mofle biti povisene , ali niko ne spominje snizenje.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Kad je snizena alkalna fosfataza nema razloga za brigu.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Sasvim dovoljno Ca uz kvalitetnu korelaciju Ca i P, odnosno uravnotežena aktivnost osteoklasta i osteoblasta, pa nema povišene razgradnje koštanog matriksa.
Štose acidum-uricum-a /s/ tiče, jedete manje proteina.
Ukratko, bez brige.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Tako sam nekako i mislila, da, jedem meso manje nego sto to nasi ljudi cine, ali nije ni da sam bas vegetarijanac. Mislite da imam poremecenu gustinu kostiju? U poslednje vreme bas aktivno treniram 3-5 puta nedeljno pa mozda i to ima veze? Hvala na odgovorima.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nemate! Slobodno trenirajte! Bez brige!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori