bol u donjem delu ledja

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
cinderella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:07 pm

bol u donjem delu ledja

Post od cinderella »

nekih nedelju dana me muci bol u donjem delu ledja koji se proteze kroz levu nogu. Ujutru mi je uglavnom bolje, ali uvece taj bol postaje jaci i cini mi se kao da mi se neki zivac ukljestio...Inace imam 20 godina. Isla sam na tri tretmana akupunkture i nisu mi posebno pomogli, ne znam da li bih trebala ponovo da idem? Da li to moze da bude posledica umora, preteranog sedenja ili stanja, posto sam pocela da radim?
srndach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:24 am

... LEZI! OMARAJ!

Post od srndach »

... imas sve simptome diskus hernije ...

To zahteva mirovanje par dana, zavisi od stepena ...
Sedenje je siguran uzrok, jer prilikom istog slabe misici ...

Kad bol prodje, vezbaj!

Pogledaj teme u ovom forumu, ima dosta ljudi sa istim simptomima ...
Takodje naci ces i spisak vezbi ...
Za pocetak, miruj, pa kod lekara ...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

akupunktura i ako pomogne to ej simptmatska terapija i pomogne umanjenju bolova a ti morash da saznash shat to vrshi kompresiju nerva zbog kog osetish taj bol duz noge!

Zvuchi kao lumboishijalgija i pochetak diskus hernije!

Izbegavaj promaju, hladnocu, sedenje ispod klime, nema brzih pokreta i cimanja, zaboravi okretanje u levo i desno iz struka, nema savijanja preko stomaka, sve shto hocesh da dohvatish idi u chuchanj, ustajanje i sedanje i leganje u krevet radi polako, bez bacakanja, nema turskog seda, izbegavaj dugo sedenje, i sedenej uopshte, znachi samo lezeci polozaj i hodanje.

I nikako ne smesh da se ugojish i ako imash vishka kilograma odmah na dijetu i nikakvo noshenje tereta!

I naravno kod dr opshte prakse da dobijesh uput za neurologa da se vidi shat je to, da se snimish pa da se vidi gde je glavni problem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Sta da se radi ako je bol samo u donjem delu ledja :( , nigde drugde se ne proteze a nastao je tako tokom vezbe mrtvo dizanje. Nisam dizao velike kilaze vec veliki broj ponavljanja 20-30 pon sa 5-6 serija, cini mi se da sam preforsirao, sta da radim. Ponekad se javi dok igram kosarku.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bilo bi najbolje da se javite ortopedu pa da se na osnovu pregleda i rentgenskih snimaka vidi o cemu se tacno radi.
S obzirom da je bol lokalizovan i da tegobe traju neko vreme, verovatno nije nista urgentno, ali nema razloga da trpite bol.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

Pre nekoliko meseci na kosarci me je prvi put zabolelo ali je relativno brzo proslo, pre 2-3 sedmice sam radio mrtvo dizanje i tad me je zanemarljivo bolelo ali je bol bio prisutan 2-3 dana, juce posle kosarke me je zabolelo tolko da sam jedva ustajao, :( ali se bol nigde ne proteze npr ka nozi. Mada jednom me je uz taj bol boleo i levi guz, ali ne na nacin kao posle dugog sedenja i sl.

Tokom mrtvog dizanja me nije uopste bolelo vec se tek sutradan bol javio.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

zaboravi mrtvo dizanje i bilo kakvo savijanje u kichenom stubu!

idi kod neorologa ili ortoppeda snimi to da ne bude kasno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

Danas sam bio kod ortopeda, na strujama, posle struja mi je namestao ledja, i meni se cini da me je bol prestao, uostalom ako bude problema u pon. idem na kontrolu pa cu videti sta cu dalje. :lol:

Doktor nije pominjao nikakvo snimanje??? :lol:
Odgovori