Da li neko zna kako da se rijesim viska tecnosti u organizmu? Stalno sam naduvena, popijem casu vode i citav dan je u meni Ja bih to rijesila na sto prirodniji nacin pa ako imate neki savjet... dobro bi mi doslo.
Cula sam da je za to dobar caj od kukuruzne svile. Jel ima neko iskustva s tim?
hm vishak vode moze da zadrzava so, moze da je nakuplja estrogen ako imate neki poremecaj hormona, moze da je nakuplja losha probava i neredovno praznjenje debelog creva!
chaj od kukuruzne svice, brusnice, tanana chaj i zeleni chaj ali zeleni samo do 17h popodne!
limfna drenaza nogu moze da ubrza izbacivanje vode!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Takodje moze da bude zbog bubrega,srca,loseg protoka limfe,a moze da bude i posledica netolerancije neke hrane...ja imam problema sa tim,posebno ako uvece jedem nesto tipa pasulja ili psenicne proizvode,ujutro se probudim naduvena kao da su me bumbari izujedali,i to bukvalno celo telo ukljucujuci i lice....imam i malo usporen protok limfe i imala sam hormonski poremecaj koji se sredio bez tableta-samo uz pomoc zdravijeg nacina zivota,sto je podrazumevalo i to da jedem po malo na svaka 3h... Kad se hranim pravilno,problemi su retki i u mnogo blazem obliku...Treba da posetite lekara,OBAVEZNO!
Pomaze uzimanje vece kolicine vode u toku dana-bar 2l,zdrava ishrana,kretanje u vidu dugih setnji i vezbe istezanja[pilates je super]
Verovali ili ne,sa povecanjem kolicine vode koju uzimate,olaksava se izbacivanje iste iz organizma
Svaki ozbiljan lekar ce Vam dati uput za endokrinologa zbog problema koji imate,pa Vam savetujem da ga posetite,a ako Vas lekar ne uzme stvar za ozbiljno i ne da Vam uput,trazite ga sami.
Pozdrav i sve najbolje!
e,tako je to kad su ceo zivot oko mene neki medicinari,sto klasicni,sto alternativni,a ja radoznala.Da se jos pridrzavam svega sto znam da treba i kako treba,gde bi mi kraj bio.